7 Ιουλίου 2024

    Προειδοποίηση για το λάθος που κάνουν οι γονείς όταν κοιμίζουν τα μωρά τους

    Ο οργανισμός CPR Kids εξέδωσε μια προειδοποίηση προς τους γονείς που έχουν μωράκια και μικρά παιδιά, σχετικά με ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται κατά τον ύπνο των μωρών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι επικίνδυνο να κοιμίζουμε τα μωρά ενώ φορούν κορμάκι με κουκούλα, κουκούλα ή σκουφάκι, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο. Η κουκούλα μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στα μωρά και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης του ειδικού φαινομένου του αιφνίδιου θανάτου βρεφών.

    Ο οργανισμός CPR Kids αναφέρει ότι είναι προτιμότερο να έχουμε το κεφάλι του μωρού ακάλυπτο κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς αυτό μειώνει τον κίνδυνο του αιφνίδιου θανάτου.

    Παρόλο που ο θάνατος λόγω ασφυξίας από την κουκούλα θεωρείται σπάνιος, οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου 200 μωρά στη Μεγάλη Βρετανία πεθαίνουν κάθε χρόνο από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, σύμφωνα με το NHS.

    Ο οργανισμός CPR Kids συνιστάει επίσης μερικά μέτρα προληπτικής φροντίδας για να μειωθεί ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου. Αυτά περιλαμβάνουν την αποφυγή καπνίσματος από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή ακόμα και μπροστά στο παιδί, καθώς και την τοποθέτηση του μωρού ανάσκελα στην κούνια χωρίς μαξιλάρια ή βαριά σκεπάσματα.

    Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε τα πόδια του μωρού στην άκρη της κούνιας, το κεφάλι ξεκούραστο και να χρησιμοποιούμε σεντονάκι που να στερεώνεται σε ύψος κάτω από τους ώμους του μωρού. Επιπλέον, είναι συνιστώμενο τα νεογέννητα να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες.

    Τέλος, οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν να αποκοιμηθούν ενώ κρατούν το μωρό τους στην αγκαλιά τους, ειδικά όταν βρίσκονται στον καναπέ.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα