20 Μαΐου 2024

    Προφυλακιστέοι δύο εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα απάτης στον ΕΟΠΥΥ

    Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Προφυλακίστηκε ο πρώην παράγοντας του μπάσκετ και ο λογιστής

    Γράφει ο/η [Το όνομά σας]

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα μετά τις απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια δύο από τους πέντε συλληφθέντες για το κύκλωμα απάτης που διερευνάται στον ΕΟΠΥΥ. Οι κατηγορίες που απολογήθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδές βεβαίωση, δωροδοκία υπαλλήλου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Παρόλα αυτά, οι κατηγορούμενοι αρνούνται την διάπραξη των εγκλημάτων. Την ίδια στιγμή, δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τους ιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, αν και αναφέρεται ότι συνεργάζονταν με το κύκλωμα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία των αρχών, τα μέλη αυτού του κυκλώματος συνεργάζονταν με γιατρούς που λάμβαναν αμοιβή και εξαπατούσαν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εκδίδοντας ψευδείς συνταγογραφήσεις για υγειονομικό υλικό, που οι ασφαλισμένοι αντίγραφαν χωρίς να το γνωρίζουν. Η δράση αυτή του κυκλώματος φαίνεται να ξεκίνησε το 2018 και έχει εμπλέξει τουλάχιστον πέντε εταιρείες. Επιπλέον, ο φάκελος των αρχών περιλαμβάνει καταθέσεις ασθενών που αναφέρουν ότι δεν αναγνωρίζουν τους γιατρούς που συνταγογράφησαν με το ΑΜΚΑ τους, ενώ κάποιοι από τους ασφαλισμένους που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι πλέον ζωντανοί.
    Στο τέλος της απολογίας τους, ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, πρόεδρος ορισμένων εμπλεκόμενων εταιρειών και πρώην πρόεδρος ΚΑΕ της Βορείου Ελλάδος και ένας λογιστής, ο οποίος επίσης θεωρείται αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, προφυλακίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και εισαγγελέα. Αντίθετα, οι υπόλοιποι τρεις που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν καταβολής εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα