19 Μαΐου 2024

    Στην τελική ευθεία η επιλογή νέων διοικήσεων σε νοσοκομεία και ΥΠΕ: Η διαδικασία και οι αλλαγές που φέρνει”

    Προσεγγίζονται οι τελικές φάσεις της διαδικασίας για την επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, με το τεστ δεξιοτήτων να βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών. Ο νόμος Κεραμέως για την επιλογή και αξιολόγηση των νέων διοικήσεων στο Δημόσιο προβλέπει τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ σε αυτή τη διαδικασία και πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους υποψηφίους για τις 152 θέσεις Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία καθώς και για τις 21 θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για τη διεξαγωγή του τεστ.

    Όπως επισημαίνεται, το γραπτό τεστ δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία των υποψηφίων και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι δεξιότητες που θα ελεγχθούν σχετίζονται με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης. Το τεστ θα είναι κοινό για τους υποψηφίους των θέσεων στα νοσοκομεία και στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι πρώτοι 15 υποψήφιοι για κάθε θέση θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, ενώ η βαθμολογία που θα λάβουν θα προσμετρηθεί στη συνέχεια, μαζί με τα άλλα κριτήρια που προβλέπονται στον νόμο, για την κατάρτιση των πινάκων και για τις δύο προσκλήσεις.

    Η εξέταση των υποψηφίων θα γίνει γνωστή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) στο άμεσο μέλλον. Εκεί, θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εξέτασης και τις απαραίτητες οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Το γραπτό μέρος της εξέτασης θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες δοκιμασιών: Παραγωγικός Συλλογισμός, Επαγωγικός Συλλογισμός και Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων. Οι δύο πρώτες ενότητες θα εξεταστούν μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και/ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων. Σχετικά με την τρίτη ενότητα, τη Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων, θα υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που θα αναπαριστούν προσομοιώσεις εργασιακών καταστάσεων, όλες με ισοδύναμη βαθμολογία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα