19 Μαΐου 2024

    Συνέντευξη για εργασία: Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος με αυτοπεποίθηση

    Όταν πρόκειται για μια συνέντευξη εργασίας, υπάρχει πολλός άγχος που μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή σας. Είναι κοινό φαινόμενο να “κολλήσετε” και να μην ξέρετε πώς να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις. Τότε πώς μπορείτε να ανακτήσετε την ψυχραιμία σας και να αντιμετωπίσετε το άγχος σαν επαγγελματίας;

    Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι σας ρωτήθηκε. Επαναλάβετε ή επαναδιατυπώστε την ερώτηση στον συνομιλητή σας για να είστε βέβαιοι ότι κατανοήσατε πλήρως τι ζητείται από εσάς. Μερικές φορές, η έλλειψη κατανόησης ή η παρανόηση της ερώτησης μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ανασφαλείς στην απάντησή σας.

    Αν δεν έχετε εμπειρία στο θέμα που σας ρωτάει ο συνομιλητής σας και είναι δύσκολο να απαντήσετε άμεσα, μπορείτε να προσπαθήσετε να αλλάξετε θέμα. Ανακατευθύνετε την συζήτηση προς κάτι σχετικό με την ειδικότητά σας και παρουσιάστε ένα παράδειγμα που αποδεικνύει τις ικανότητές σας.

    Είναι επίσης σημαντικό να δείξετε προθυμία για μάθηση. Αν εξακολουθείτε να μην έχετε ιδέα για αυτό που σας ρωτάει ο συνομιλητής, μπορείτε να το δείτε σαν μια ευκαιρία για να μάθετε κάτι νέο. Εκφράστε το ενδιαφέρον σας και την επιθυμία σας να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες. Για παράδειγμα, πείτε: “Δυστυχώς, δεν έχω ακόμη εμπειρία σε αυτό, αλλά είμαι πρόθυμος να μάθω και κατανοώ ότι είναι σημαντικό για αυτήν την θέση”.

    Αυτή η προθυμία που εκφράζετε δείχνει ότι κατανοείτε την περιγραφή της θέσης, ότι έχετε προετοιμαστεί για τον ρόλο και ότι είστε θετικός και ενθουσιασμένος για αυτήν τη θέση.

    Προετοιμαστείτε για να αντιμετωπίσετε το άγχος στις συνεντεύξεις εργασίας και να απαντήσετε στις ερωτήσεις με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Εσείς είστε ο αφηγητής της ιστορίας σας και έχετε τη δύναμη να κατακτήσετε κάθε δυσκολία σαν αληθινός επαγγελματίας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα