19 Μαΐου 2024

    Τέλος οι επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά;

    Στην Ελλάδα εφαρμόζεται ένα από τα πιο γενναιόδωρα προγράμματα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, αυτές οι επιδοτήσεις φαίνεται ότι πλησιάζουν στο τέλος τους. Μετά από τρία χρόνια συνεχών επιδοτήσεων, το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” φαίνεται να αντιμετωπίζει έλλειψη πόρων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις στις καταβολές των χρημάτων. Η ανανέωση του προγράμματος για το 2024 είναι πολύ αβέβαιη, καθώς απαιτούνται κονδύλια, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει διακόψει τα αντίστοιχα προγράμματά της. Λόγω των χρηματοδοτικών αναγκών που προκύπτουν από την κλιματική κρίση, πολλά προγράμματα, όπως το market pass, έχουν ήδη παγώσει.

    Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο Μεταφορών εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις, με μικρότερα ποσά. Προσπαθούν να βρουν πόρους για να διατηρηθεί το σημαντικό αυτό πρόγραμμα για το περιβάλλον.

    Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι και στην Ελλάδα θα τερματιστεί το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” ή αν συνεχιστεί, θα έχει χαμηλότερα ποσά από πριν.

    Άρθρα που ενδιαφέρουν:

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα