20 Μαΐου 2024

    Τίτλοςυ: Ένα μαγικό ταξίδι με ποδήλατο γύρω από τη λίμνη Κερκίνη

    Η ταξιδιωτική εμπειρία της ποδηλάτισσας Ειρήνης Ευφραιμίδη (Lady On A Bike)

    Ανάμεσα στα βουνά Μπέλες και Κρούσια απλώνεται η πανέμορφη τεχνητή λίμνη Κερκίνη. Ένας κόσμος φυσικής ομορφιάς και εκπλήξεων που προσελκύει λάτρεις της φύσης, του ποδηλάτου και των παραλιμνίων διαδρομών. Ανάμεσα σε αυτούς τους λάτρεις βρίσκεται και η Ειρήνη Ευφραιμίδη, γνωστή ως Lady On A Bike, που μαζί με το γιο της Στάθη ξεκίνησε ένα μοναδικό οδοιπορικό γύρω από τη λίμνη Κερκίνη.

    Η διαδρομή τους ξεκίνησε από τα Τρίκαλα και κατέληξε στο Λιθότοπος, ένα χωριό πάνω στο φράγμα του ποταμού Στρυμόνα. Αυτή η ποδηλατική περιπέτεια διήρκεσε δύο ημέρες και οδήγησε την Ειρήνη και τον Στάθη σε μονοπάτια και τοπία που ξεπερνούσαν κάθε φαντασία.

    Η Ειρήνη μας περιγράφει με λεπτομέρεια τη διαδρομή της, αφήνοντας τον αναγνώστη να μεταφερθεί σε αυτό το μαγικό τοπίο. Ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά της λίμνης, η Ειρήνη αντιμετώπισε έναν εύκολο ασφαλτόδρομο που προσέφερε απρόσκοπτη ποδηλασία και υπέροχη θέα στην λίμνη. Όλα ήταν τέλεια, εκτός από το γεγονός ότι δεν υπήρχε παραλίμνια διαδρομή. Όμως, αυτό δεν την εμπόδισε να απολαύσει τη μοναδική ομορφιά της λίμνης και να συναντήσει αξιοσημείωτα πλάσματα, όπως τα φλαμίνγκο.

    Περνώντας από ξεχασμένα χωριά και εκμεταλλευμένους υδροβιότοπους, η Ειρήνη μας παρουσιάζει μια εντυπωσιακή γκαλερί με πτηνά και άλλα ζώα που βρίσκονται στην περιοχή. Η διαδρομή της καταλήγει στο χωριό Μεγαλοχώρι, ένα ακόμα εγκαταλειμμένο χωριό, όπου η Ειρήνη ανακάλυψε μια άλλη πτυχή της περιοχής.

    Παρόλο που η διαδρομή της Ειρήνης είχε μερικά εμπόδια και προκλήσεις, η ίδια δεν το μετάνιωσε ούτε στιγμή. Η εμπειρία της να περιηγηθεί γύρω από τη λίμνη Κερκίνη τη χειμερινή περίοδο ήταν μαγευτική και αξέχαστη.

    Η ιστορία που μας αφηγείται η Lady On A Bike είναι μια ιστορία απόλαυσης, εξερεύνησης και έκπληξης. Ένα ταξίδι που αποδεικνύει πως η φύση έχει πάντα κάτι νέο να μας προσφέρει, ακόμα και στην πιο απροσδόκητη εποχή του χειμώνα.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα