19 Μαΐου 2024

    Τα καλύτερα εστιατόρια της Κέρκυρας

    Η κερκυραϊκή κουζίνα είναι ενδιαφέρουσα και πολύπλοκη, με έντονη επίδραση από την Ενετοκρατία που κυριαρχούσε στο νησί για 400 χρόνια. Αυτή η επιρροή συνδυάστηκε με τις επιρροές από άλλους κατακτητές και τις διάφορες εθνικές και κοινωνικές ομάδες που πέρασαν από την Κέρκυρα, όπως οι Γάλλοι, Άγγλοι, Εβραίοι, Μικρασιάτες και Πόντιοι πρόσφυγες.

    Η κερκυραϊκή κουζίνα συνδυάζει τα τοπικά προϊόντα του νησιού, τα οποία περιλαμβάνουν ψάρια, χόρτα, ελαιόλαδο και λίγο κρέας, με τα προϊόντα που εισήγαγαν οι Ενετοί, όπως η ντομάτα, τα φασόλια, οι πιπεριές, το καλαμπόκι, η σοκολάτα, η ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

    Εστιατόρια

    • Εστιατόριο Aristotelis

      Ένα υπέρκομψο fine dining εστιατόριο με εξαιρετική θαλασσινή θέα στον κόλπο Κομμένου. Ο executive chef Γιάννης Κουναλάκης δημιουργεί πιάτα που συνδυάζουν κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με μοντέρνες εκδοχές της ελληνικής κουζίνας.

      Διεύθυνση: Κομμένο, Κέρκυρα

      Τηλέφωνο: 2574359730270

      Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

    • Εστιατόριο Venetian Well

      Αυτό το ατμοσφαιρικό εστιατόριο βρίσκεται μπροστά στο ιστορικό Βενετσιάνικο πηγάδι και προσφέρει δημιουργικές εκδοχές των παραδοσιακών κερκυραϊκών συνταγών, από τον chef-patron Γιάννη Βλάχο.

      Διεύθυνση: Κέρκυρα, Πλατεία Κρεμαστής Λίλη Δεσσύλα 1

      Τηλέφωνο: 2661 550955

      Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

    • Εστιατόριο Etrusco

      Αυτό το εστιατόριο είναι η έδρα του βραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι και προσφέρει υψηλής γαστρονομίας πιάτα με έμπνευση από την κερκυραϊκή παράδοση. Επιπλέον, το εστιατόριο περιβάλλεται από ένα κτήμα γεμάτο λουλούδια και βότανα.

      Διεύθυνση: Κέρκυρα, Κάτω Κορακιάνα

      Τηλέφωνο: 698 885 6622

      Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

    • Εστιατόριο Arcadion Bistrot

      Αυτός ο ατμοσφαιρικός χώρος στην πόλη της Κέρκυρας προσφέρει εκλεπτυσμένα πιάτα με αναφορές σε γνωστές κερκυραϊκές συνταγές, από τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Λέπεση.

      Διεύθυνση: Κέρκυρα (Χώρα), Καποδιστρίου 44 Liston

      Τηλέφωνο: 2661 030110

      Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

    • Εστιατόριο Nolita

      Αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας προσφέρει πιάτα επηρεασμένα από τις τοπικές συνταγές, από τον σεφ Γιάννη Λιόκα.

      Διεύθυνση: Κέρκυρα, Γκίλφορδ 71, πλατεία Δημαρχείου

      Τηλέφωνο: 2661 042810

      Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα