20 Μαΐου 2024

    Τι νιώθει το μωρό μέσα στην κοιλιά της μαμάς του;

    Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό αναπτύσσεται μέσα στην κοιλιά της μητέρας του και εμπειρίαζει διάφορες αισθήσεις. Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τι ακριβώς νιώθει, υπάρχουν διάφορες έρευνες και ειδικοί που έχουν απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση.

    Μια από τις πρώτες αισθήσεις που αναπτύσσεται στο μωρό είναι η ακοή. Περίπου στην 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το μωρό αρχίζει να αντιλαμβάνεται τους ήχους. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, στην 35η εβδομάδα, η ακοή του είναι πλήρως ανεπτυγμένη. Έτσι, δυνατοί και απότομοι ήχοι μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις στο μωρό, όπως να αναπηδήσει ή να κάνει μια έντονη στροφή.

    Επίσης, το μωρό νιώθει την αφή. Μέσω της αφής, μπορεί να αναγνωρίσει τα χάδια της μητέρας του. Η μέθοδος της απτονομίας, η οποία περιλαμβάνει αγγίγματα σε ιδιαίτερες περιοχές της κοιλιάς, επιτρέπει στους γονείς να αναπτύξουν επαφή με το αγέννητο μωρό τους.

    Τέλος, το μωρό μπορεί να αντιληφθεί και απαντά σε φως. Περίπου στις 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, τα βλέφαρά του αρχίζουν να ανοίγονται και μπορεί να αντιληφθεί απαλό φως. Επίσης, το μωρό αντιδρά στις αντιθέσεις του φωτός και μπορεί να αντιληφθεί την πίεση, τον πόνο και τις αλλαγές της θερμοκρασίας μέσω της αφής.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα