19 Μαΐου 2024

    “Το απίστευτο ελληνικό ηλεκτρικό τρακτέρ που στέλνει η Τουρκία”

    Η Τουρκία επιδιώκει να μπει στην ελίτ των χωρών παραγωγής βαρέων οχημάτων και οπλικών συστημάτων. Ένα από τα επόμενα της σχέδια είναι η παραγωγή ηλεκτρικών τρακτέρ. Η εταιρεία ZY Electric Tractor πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο της τουρκικό ηλεκτρικό τρακτέρ που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την τράπεζα Ziraat Bank. Η μαζική παραγωγή του τρακτέρ θα ξεκινήσει τον επόμενο Ιούνιο.

    Το τουρκικό ηλεκτρικό τρακτέρ θα διατίθεται σε τρεις τύπους μεγέθους και ισχύος. Η μικρότερη έκδοση προορίζεται για κηπουρικές εργασίες και παράγει έως 140 ίππους, με αυτονομία 5 ωρών. Η μεσαία έκδοση φορά ηλεκτροκινητήρες 105 ίππων και προσφέρει αυτονομία 7 ωρών. Τέλος, η μεγαλύτερη έκδοση έχει συνολική ισχύ 320 ίππων και αυτονομία 7 ωρών. Όλες οι εκδόσεις είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων και αθόρυβες.

    Η εταιρεία ZY Electric Tractor είναι αποφασισμένη να αυξήσει την παραγωγή του τρακτέρ από τις 1.050 μονάδες ετησίως σε 10.000. Το τρακτέρ συμμορφώνεται με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας την εξαγωγή του στην Ευρώπη.

    Στην Ελλάδα, ήδη δύο εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εισαγωγή του τουρκικού ηλεκτρικού τρακτέρ, το οποίο θα προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή λόγω της τεχνολογίας που διαθέτει.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα