20 Μαΐου 2024

    Το φρούτο που αποφεύγουν οι σκύλοι – Απεχθάνονται τη μυρωδιά και τη γεύση του

    Παρατηρούμε ότι οι σκύλοι αντιδρούν περίεργα σε ορισμένες μυρωδιές και γεύσεις. Όταν δοκιμάζουν ορισμένες τροφές, μπορεί να έχουν μια έκφραση αηδίας και να βγάλουν τη γλώσσα τους έξω. Μερικές φορές τρέχουν μακριά, σαν να έχουν φοβηθεί ή σαν να έχουν μυριστεί τη χειρότερη μυρωδιά στον κόσμο ή το πιο απαίσιο φαγητό.

    Αυτό συμβαίνει και με ορισμένα φρούτα. Για παράδειγμα, το μπρόκολο ή το κουνουπίδι μπορεί να μην τραβούν την προσοχή ενός ατόμου που τα δοκιμάζει για πρώτη φορά. Αντίθετα, ένα burger μπορεί να ενθουσιάσει κάποιον. Το ίδιο ισχύει και για τους σκύλους. Υπάρχουν μυρωδιές και γεύσεις που τους ευχαριστούν και άλλες που τους απεχθάνονται.

    Ένα συγκεκριμένο φρούτο που πραγματικά δεν αρέσει στους σκύλους είναι το λεμόνι. Η μυρωδιά των λεμονιών είναι απωθητική για αυτά και, συνήθως, δεν τα πλησιάζουν. Πρέπει να αποφεύγουμε να προσφέρουμε λεμόνια στα σκυλάκια μας, καθώς είναι τοξικά για αυτά. Τόσο το σαρκώδες μέρος όσο και η φλούδα των λεμονιών περιέχουν επιβλαβείς ουσίες για τους σκύλους. Ειδικότερα, η φλούδα μπορεί να προκαλέσει απόφραξη και είναι σημαντικό να επικοινωνούμε άμεσα με τον κτηνίατρο αν το σκυλάκι μας έχει φάει λεμόνι.

    Επίσης, δεν πρέπει να δίνουμε στα σκυλιά μας ποτά, φαγητά ή γλυκά που περιέχουν λεμόνι. Τα ποτά και τα γλυκά μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα ζώα μας, ενώ η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία ή δηλητηρίαση.

    Συνολικά, τα λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή δεν αρέσουν στους σκύλους λόγω της όξινης μυρωδιάς και γεύσης τους. Είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε να τα προσφέρουμε στα σκυλάκια μας, για να προφυλάξουμε την υγεία τους.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα