19 Μαΐου 2024

    Φροντίζοντας τον εαυτό μας

    Υπάρχουν μαμάδες που κάποιες μέρες θέλουν να ουρλιάξουν επειδή φροντίζουν μόνο τους άλλους

    Πολλές μαμάδες αφιερώνουν τον χρόνο τους στη φροντίδα των παιδιών τους, του σπιτιού, του συζύγου, των παππούδων και μετά στον εαυτό τους. Όμως, υπάρχουν ημέρες που αισθάνονται σαν να έχουν φτάσει στα όριά τους και θα ήθελαν να ουρλιάξουν επειδή αναλαμβάνουν όλες αυτές τις ευθύνες μόνες τους.

    Η ψυχολόγος Becky Kennedy αναγνωρίζει αυτό τον θυμό που μια μαμά μπορεί να νιώθει. Αυτές οι στιγμές που νιώθουμε ότι θέλουμε να ουρλιάξουμε, είναι τελικά ο εαυτός μας που μας φωνάζει να τον φροντίσουμε. Και η λύση είναι να τον ακούσουμε και να αφιερώσουμε χρόνο σε εμάς τις ίδιες. Αυτό δεν είναι εγωιστικό, αλλά αναγκαίο για να αποφύγουμε την κούραση και την εξάντληση.

    , φροντίζουμε και την οικογένειά μας. Αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό μας και τηρώντας τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει, μπορούμε να είμαστε πιο ισορροπημένες και έτοιμες να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

    Προσέξτε τον εαυτό σας

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αφιερώστε χρόνο για τα πράγματα που σας αρέσουν και σας ηρεμούν για να αποφύγετε την κούραση. Κάντε ένα αφρόλουτρο, κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας, κάντε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε χαλαρωμένες και ευχαριστημένες με τον εαυτό σας. Αυτές οι πράξεις αυτοφροντίδας είναι ουσιαστικές για να διατηρήσουμε την ευεξία μας και να είμαστε καλύτερες για τους αγαπημένους μας.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα