18 Μαΐου 2024

    Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

    Η Ελλάδα συνεχίζει τη σταθερή πορεία της προς την εκσυγχρονισμένη και αναπτυσσόμενη υποδομή της, και ένα από τα αξιοσημείωτα παραδείγματα αυτής της πρόοδου αποτελεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Η ιστορία του αεροδρομίου συνδέεται με την εξελισσόμενη ανταπόκριση στις ανάγκες των διαφορετικών εποχών, ξεκινώντας από τη λειτουργία του ως αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έως τις πρόσφατες επενδύσεις της Fraport Greece.

    Το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» βραβεύτηκε πρόσφατα με το σημαντικό βραβείο «2022 Airport Service Quality (ASQ) Awards», που απονέμεται από το Airports Council International (ACI), για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και τη συνεχή προοδευτική ανάπτυξή του. Το άλλοτε μικρό αεροδρόμιο Τhessaloniki «Μακεδονία» ξεχωρίζει πλέον ως ένα από τα κορυφαία σε όλη την Ευρώπη, στην κατηγορία των αερολιμένων που διαχειρίζονται από 5 έως 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

    Το ξεχωριστό στοιχείο αυτού του βραβείου είναι ότι προέρχεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες. Οι βραβεύσεις ASQ βασίζονται αποκλειστικά στην εμπειρία των επιβατών και καλύπτουν ποικίλες παραμέτρους, όπως η ποιότητα των υπηρεσιών, η εμπειρία αλληλεπίδρασης και η συνολική εμπειρία της παραμονής στο αεροδρόμιο. Τα αποτελέσματα για το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» ήταν εξαιρετικά, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του και τη συνεχή του πρόοδο.

    Παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία, η Fraport Greece συνέχισε τις απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του αεροδρομίου. Η αναγνώριση από τα ASQ Awards επιβεβαιώνει την αφοσίωση της Fraport Greece στη διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη, καθώς και τη δέσμευσή της να προσφέρει μια ασφαλή και αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες.

    Ο αερολιμένας της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αυξάνει την επιβατική κίνηση και να προσθέτει νέα δρομολόγια στο δίκτυό του. Παρά την απουσία των ρωσικών αγορών λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Θεσσαλονίκη έχει ανακάμψει πλήρως και έχει αναδειχθεί ως ένας διεθνής προορισμός για πολλές αγορές. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι ολοένα και αυξανόμενος, και απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Η αναγνώριση του αεροδρομίου «Μακεδονία» ως ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, αλλά υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη για συνεχή προσπάθεια και ανάπτυξη προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η επιτυχία και να ενισχυθεί η παγκόσμια προβολή της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα