20 Μαΐου 2024

    Διατροφή παιδιού: Αχλάδι vs. μήλο

    Τα μήλα και τα αχλάδια είναι δύο φρούτα που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή των παιδιών μας, καθώς παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία τους. Και τα δύο είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα περιέχουν λίγες θερμίδες, κάνοντάς τα ιδανική επιλογή για το φθινόπωρο.

    Τα μήλα

    Τα μήλα περιέχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη των παιδικών ιώσεων. Είναι επίσης κατάλληλα για παιδιά που βρίσκονται σε διαδικασία μάθησης, καθώς η γλυκόζη που παρέχουν τους παρέχει ενέργεια για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, η κατανάλωση 2-4 μήλων την ημέρα μπορεί να προστατεύσει τις κύτταρες από βλάβες και να βελτιώσει τη μνήμη τους με τον χρόνο.

    Τα αχλάδια

    Τα αχλάδια είναι εύπεπτα και κατάλληλα από την αρχή για τα βρέφη, καθώς έχουν χαμηλή οξύτητα και σπάνια προκαλούν αλλεργίες. Επίσης, βοηθούν στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος των μωρών, καθώς περιέχουν φολικό οξύ. Τα αχλάδια περιέχουν φυσική φρουκτόζη και παρέχουν γρήγορη ενέργεια στα παιδιά όταν νιώθουν κουρασμένα. Στην πραγματικότητα, ξεκινώντας την ημέρα με ένα αχλάδι μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν την υπνηλία και τη ζάλη.

    Συνταγή για μαρμελάδα μήλο-αχλάδι

    Για να φτιάξετε μαρμελάδα μήλο-αχλάδι, θα χρειαστείτε 600 γραμμάρια μήλα, 600 γραμμάρια αχλάδια κρυστάλλια, 600 γραμμάρια ζάχαρη, χυμό από 2 και ½ λεμόνια, και 2 ξυλάρακα κανέλας. Καθαρίστε τα αχλάδια και τα μήλα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Ρίξτε το χυμό λεμονιού πάνω στα φρούτα και αφήστε τα να αναμειχθούν για ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη, διαλύστε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με μία κούπα νερό και ζέστανε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα φρούτα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίστε το βράσιμο για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Όταν η μαρμελάδα έχει πήξει, αδειάστε τη σε αποστειρωμένα βαζάκια και αφήστε τη να κρυώσει πριν κλείσετε τα καπάκια. Απολαύστε την μαρμελάδα ως ένα υγιεινό και γευστικό γλυκό για το παιδί σας!

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα