18 Μαΐου 2024

    Εξωτική συνταγή για κοτόπουλο με κυδώνια και αρωματικά μπαχαρικά”

    Αφέψηλε τις κουκούτσια από το κυδώνι και κόψε το στη μέση. Με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση, στύψε μπόλικο χυμό πάνω στο κυδώνι και τρίψε τον απαλά για να απορροφήσει τα αρώματα. Βάλε το κυδώνι σε μία κατσαρόλα με ατμό και αφήστε το να ψήνεται για περίπου 20-25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες.

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ροδίστε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να γίνει διαφανές και να αποκτήσει λάμψη. Συμπληρώστε με τα ανάλατα αμύγδαλα και το ξύλο κανέλας και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρώς.

    Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέστε το μέλι. Αφήστε να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέστε το προηγουμένως ψημένο κυδώνι και γυρίστε το προσεκτικά για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

    Αφαιρείστε το κυδώνι από την κατσαρόλα και προσθέστε το τζίντζερ, το κύμινο, το λευκό πιπέρι, το ξύσμα από ένα λεμόνι και τις μουλιασμένες σαφράν. Προσθέστε ξανά τα κομμάτια κοτόπουλου και το υπόλοιπο χυμό λεμονιού, καθώς και το νερό στο οποίο μουλίασες το σαφράν. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.

    Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το κυδώνι, συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και σερβίρετε το κοτόπουλο με τις φέτες κυδωνιού. Συνοδεύστε με έξτρα λευκό πιπέρι και χυμό από λεμόνι για να αναδείξετε τα αρώματα.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα