18 Μαΐου 2024

    Ζαχαράκη: Βασική προτεραιότητα η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων στους πολίτες

    Η γρήγορη και δίκαια κατανομή των επιδομάτων στους πολίτες αναδεικνύεται ως η βασική προτεραιότητα, σύμφωνα με τα λόγια της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη. Μιλώντας σε συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΠΕΚΑ, Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη, καθώς και με την Υποδιοικήτρια, Φαίη Καρποδίνη, η υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΟΠΕΚΑ προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αίτησης και παρακολούθησης των αιτήσεων των πολιτών. Ο ψηφιακός τομέας έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, και γι’ αυτό είναι αυτονόητο ότι και ο ΟΠΕΚΑ πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές τις εξελίξεις προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πολίτες.

    Επίσης, συζητήθηκε η σημασία της ενίσχυσης του ΟΠΕΚΑ με μόνιμο προσωπικό, που θα συνδράμει στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του Οργανισμού. Παρουσιάστηκαν τα στοιχεία των επικείμενων προσλήψεων, που θα ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους και αφορούν 59 νέους υπαλλήλους, και το νέο οργανόγραμμα του Οργανισμού θα προσαρμοστεί προς την απλούστευση των διαδικασιών για το όφελος των πολιτών.

    Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας, για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων για την νέα γενιά, ειδικότερα για τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών. Ο σκοπός είναι να δοθεί προτεραιότητα στην υποστήριξη των νέων και να δημιουργηθούν προγράμματα που θα τους εξυπηρετούν αποτελεσματικά.

    Η υπουργός Ζαχαράκη τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και η Κυβέρνηση έχουν ως μέγιστη προτεραιότητα την γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Η κοινωνία μας αξίζει ένα Κράτος που θα τη στηρίζει και θα τη βοηθά στα προβλήματά της.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα