18 Μαΐου 2024

    Η μέθοδος του 1′ που καταπολεμά το άγχος – Εύκολος τρόπος για χαλάρωση

    Σίγουρα πολλοί από εμάς ψάχνουμε για τρόπους να αντιμετωπίσουμε το άγχος και το στρες που μας προκαλεί. Πολλοί έχουν διαβάσει για τον διαλογισμό ως μια αποτελεσματική μέθοδο ανακούφισης, αλλά λόγω διαφόρων λόγων, δεν την εφαρμόζουν. Ωστόσο, η Meg Selig, ψυχολόγος στο St. Louis Community College, έχει έναν απλό και γρήγορο τρόπο για την αντιμετώπιση του άγχους – μόνο σε ένα λεπτό. Η τεχνική αυτή ονομάζεται “αναπνοή τρία επί πέντε” και αποτελείται από πέντε βαθιές αργές αναπνοές. Αυτή η απλή άσκηση μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά και υπόσχεται να μειώσει το άγχος σε μόλις ένα λεπτό.

    Η ενεργοποίηση της “αντίδρασης χαλάρωσης”, της αντίθεσης της απόκρισης στο στρες, είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των επιπτώσεων του άγχους στο σώμα και τον νου μας. Το μακροχρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας όπως άσθμα, έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, έλκη και υπέρταση. Επιπλέον, το στρες επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προάγει τη φλεγμονή στον οργανισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει και σε ψυχικές διαταραχές όπως κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή.

    Οι βιαστικές λύσεις κατά του άγχους όπως κρύες ντουζ και υψηλή ένταση προπονήσεων μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίδοτα, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται με σύνεση και ισορροπία. Η “αναπνοή τρία επί πέντε” αποτελεί μια απλή και αποδοτική λύση για την αντιμετώπιση του άγχους και την επίτευξη χαλάρωσης. Μειώνει την καταπόνηση του σώματος και επιτρέπει στον οργανισμό να ξεκουραστεί και να αναρρώσει.

    Αυτή η τεχνική αναπνοής μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και γρήγορα. Απλά κάνετε πέντε βαθειές αργές αναπνοές. Αν την εφαρμόζετε καθημερινά, θα νιώσετε την ανακούφιση και την χαλάρωση που προσφέρει.

    Το άγχος μπορεί να είναι χρήσιμο πριν από μια πρόκληση, για να μας δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε δυσκολίες. Ωστόσο, για το μακροχρόνιο άγχος πρέπει να βρούμε τρόπους να το χειριστούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Η “αναπνοή τρία επί πέντε” αποτελεί έναν απλό και γρήγορο τρόπο για να διώξουμε το άγχος και να βρούμε ανακούφιση. Εφαρμόστε την και αφήστε τον εαυτό σας να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα