17 Μαΐου 2024

    Κοσμείτε τη γυμναστική σας: Πώς να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας από τον ιδρώτα

    Όταν ασκείστε γυμναστική και ιδρώνετε χωρίς να έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ σας, τι συμβαίνει; Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι η συσσώρευση σμήγματος, ρύπων και νεκρών κυττάρων σε συνδυασμό με το make-up μπορεί να “φράξει” τους πόρους σας, να προκαλέσει ξεσπάσματα και σπυράκια και να δημιουργήσει ανομοιόμορφη υφή στην επιδερμίδα σας. Οπότε, τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να βαφτείτε πριν τη γυμναστική;

    Όσον αφορά το make-up ή το foundation, τα “water-proof” (αδιάβροχα) ή “water-resistant” (ανθεκτικά στο νερό) προϊόντα μπορεί να μην είναι αρκετά. Και αυτό γιατί ο ιδρώτας περιέχει νερό και έλαια της επιδερμίδας. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε προϊόντα με ελαφριά σύνθεση και υδρόφοβα συστατικά, τα οποία απωθούν το νερό και δημιουργούν μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στο δέρμα.

    Για να διατηρηθεί το make-up σας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, η πούδρα είναι το must-have προϊόν που θα σας βοηθήσει να “κλειδώσετε” το μακιγιάζ σας στη θέση του. Οι συνθέσεις της πούδρας συμβάλλουν στην απορρόφηση της υγρασίας που προκύπτει από τα έλαια του προσώπου και τον ιδρώτα.

    Επίσης, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το πρόσωπό σας αμέσως μετά την προπόνηση, όπως είναι απαραίτητο το ντους. Αν γυμνάζεστε με μακιγιάζ, κάντε διπλό καθαρισμό για να απαλλαγείτε από τους ρύπους που έχουν εισχωρήσει στους πόρους. Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με minerals και υαλουρονικό οξύ για να ενισχύσετε την επιδερμίδα απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις και την κούραση. Προτιμήστε ένα απαλό καθαριστικό που ξεπλένεται με νερό, είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικά συστατικά και έχει ουδέτερο pH.

    Τα νέα λόγια στο παραπάνωσας προσφέρουν τις ουσιαστικές πληροφορίες για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Τώρα, είναι στα χέρια σας να ενσωματώσετε αυτές τις συμβουλές στο καθημερινό σας ρουτίνα. Γυμναστείτε με στυλ και αυτοπεποίθηση, χωρίς να ανησυχείτε για το μακιγιάζ σας!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα