17 Μαΐου 2024

    Νέα εποχή εμβολιασμού: Ξεκινήσαμε με το προηγμένο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό

    Η Ελλάδα άρχισε τη διαδικασία εμβολιασμού με το ενημερωμένο μονοδύναμο εμβόλιο ΧΒΒ.1.5 κατά της Covid-19 για τους πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω. Πλέον, ο κάθε πολίτης μπορεί να κλείσει το ραντεβού του με τον δικό του προτιμώμενο τρόπο, είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, είτε με επίσκεψη σε φαρμακείο. Όσοι έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού με το παλιό εμβόλιο θα ειδοποιηθούν μέσω SMS για επαναπρογραμματισμό με το νέο εμβόλιο.

    Η Ελλάδα έχει προμηθευτεί 1,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, και σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σειρά έχουν οι άτομα που ανήκουν σε υψηλού κινδύνου ομάδες λόγω ηλικίας, υποκείμενων νοσημάτων ή καταστάσεων. Ωστόσο, ο εμβολιασμός είναι διαθέσιμος για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των υγιών ατόμων κάτω των 60 ετών, που επιλέγουν να εμβολιαστούν.

    Σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής, το ελάχιστο προτεινόμενο μεσοδιάστημα ανάμεσα σε προηγούμενο εμβολιασμό ή νόσηση και τον εμβολιασμό με το ενημερωμένο μονοδύναμο εμβόλιο είναι 3 μήνες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η διαθεσιμότητα αποτελεσματικής ιατροφαρμακευτικής αγωγής για τη νόσο Covid-19 δεν αντικαθιστά τα οφέλη του εμβολιασμού.

    Όσον αφορά τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών, η έναρξη των εμβολιασμών έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

    Ο εμβολιασμός αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία της υγείας μας. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό μας και την κοινότητά μας από τον κορωνοϊό.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα