20 Μαΐου 2024

    Νέες κατευθυντήριες γραμμές για την απομόνωση των ασθενών με κορωνοϊό

    Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα νέες κατευθυντήριες γραμμές για την απομόνωση των ατόμων που έχουν θετικό τεστ για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με αυτές, δεν απαιτείται πλέον η παραμονή σε απομόνωση για πέντε ημέρες. Αυτή η αλλαγή στις συστάσεις έρχεται για να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες που ισχύουν για άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως η γρίπη και το RSV.

    Η προσφορά ενός ενιαίου συνόλου οδηγιών από το CDC θα καταστήσει ευκολότερη την ακολούθησή τους από το κοινό, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Συγκεκριμένα, το CDC τώρα συνιστά στα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με Covid-19 να παραμένουν στο σπίτι μέχρι να είναι χωρίς πυρετό για τουλάχιστον 24 ώρες, χωρίς τη χρήση λοιπών φαρμάκων, ή μέχρι να έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματά τους για 24 ώρες. Μετά από αυτήν την περίοδο, μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες.

    Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν στους ασθενείς να λάβουν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης για τις επόμενες πέντε ημέρες, όπως βελτίωση του αερισμού, χρήση μάσκας και περιορισμός της στενής επαφής με άλλα άτομα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Αυτές οι προφυλάξεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα άτομα που έχουν επαφή με ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα με προβλήματα υγείας ή ηλικιωμένους.

    Οι νέες αυτές κατευθυντήριες γραμμές έχουν ως στόχο να διευκολύνουν την περίοδο απομόνωσης για τους ασθενείς, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

    Πηγή: CDC – Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα