17 Μαΐου 2024

    Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων: Κίνδυνος για την υγεία από αναποδράστους παραγωγούς συμπληρωμάτων διατροφής

    Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την υγεία των καταναλωτών από τα αναποδράστων παραγωγούς συμπληρωμάτων διατροφής επισημαίνει η Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων (ΠΟΤ). Συγκεκριμένα, η οργάνωση αναφέρει ότι τα συμπληρώματα διατροφής SOMATOMAX, ECDISTEN, Arize Herbal Dietary Supplement caps, Sustain caps και Schwinnng caps, που διακινούνται μέσω διαδικτύου, περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αναβολικά προϊόντα. Αυτή η κατάσταση κατατάσσει τα εν λόγω προϊόντα ως μη εγκεκριμένα φάρμακα, κάτι που συνιστά σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των χρηστών τους.

    Ειδικότερα, τα συμπληρώματα SOMATOMAX και ECDISTEN της εταιρείας Hi-Tech Pharmaceuticals, τα οποία κυκλοφορούν στην Ευρώπη και πιθανώς και στην Ελλάδα, περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Αντίστοιχα, το προϊόν Arize Herbal Dietary Supplement caps που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ περιέχει τη φαρμακευτική δραστική ουσία nortadalafil, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και ειδικότερα με ψευδή παρουσίαση.

    Επίσης, τα προϊόντα Sustain caps και Schwinnng caps που κυκλοφορούν επίσης στις ΗΠΑ ως συμπληρώματα διατροφής, περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες tadalafil και nortadalafil, επιβεβαιώνοντας την επικίνδυνη πρακτική των παραγωγών να παρέχουν ψευδεπίγραφα προϊόντα και να εξαπατούν τους καταναλωτές.

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων από μη αξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Συνεπώς, καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιήσουν αυτά τα προϊόντα και να ενημερώσουν την οργάνωση για την περίπτωση που τα αποκτήσουν.

    Ο τίτλος τουυ: Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων: Κίνδυνος για την υγεία από αναποδράστους παραγωγούς συμπληρωμάτων διατροφής
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα