18 Μαΐου 2024

    Πώς να κρατήσεις το μωρό σου δροσερό στον καλοκαιρινό ύπνο | Τα tips της sleep coach

    Πώς να διατηρήσετε το μωρό σας δροσερό κατά τον καλοκαιρινό ύπνο

    Καλωσορίσατε στο άρθρο μου για το πως να κρατήσετε το μωρό σας δροσερό κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών νυχτών. Υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας κοιμάται άνετα και ασφαλώς.

    Πρώτον, αποφύγετε τη χρήση συνθετικών υλικών για το κρεβατάκι του μωρού, καθώς μπορούν να παγιδεύουν την θερμότητα και να δυσκολεύουν τον ύπνο. Αν χρησιμοποιείτε κάλυμμα στρώματος κάτω από τα σεντόνια, σκεφτείτε την αφαίρεσή του κατά τη διάρκεια των καυτών μηνών για να ελαττώσετε τη θερμότητα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα στο δωμάτιο του μωρού, προσέχοντας να μην είναι στραμμένος απευθείας προς αυτό.

    Ένας παλιός και αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το δωμάτιο δροσερό είναι να τοποθετήσετε μπουκάλια κατεψυγμένου νερού ή μια λεκάνη με πάγο στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Καθώς ο πάγος λιώνει, το νερό θα εξατμιστεί και θα παράγει δροσιά στον αέρα.

    Ένας άλλος τρόπος για να κρατήσετε το δωμάτιο δροσερό είναι να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες που σκοτεινιάζουν το δωμάτιο. Οι blackout κουρτίνες κρατούν τον κρύο αέρα έξω το καλοκαίρι και τον ζεστό αέρα έξω το χειμώνα. Κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το δωμάτιο δροσερό.

    Ένας ακόμα τρόπος για να βελτιώσετε τον ύπνο του μωρού σας κατά τη διάρκεια των θερμών νυχτών είναι να του κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο πριν τον ύπνο. Αυτό θα τον αναζωογονήσει και θα τον προετοιμάσει για τον ύπνο. Αν παρατηρήσετε ότι ο αυχένας του μωρού είναι ιδρωμένος, αφαιρέστε ένα ή δύο ρουχαλάκια για να τον βοηθήσετε να αισθανθεί πιο δροσερός.

    Τέλος, θυμηθείτε να παραμένετε ενυδατωμένοι εσείς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Αυτά είναι μερικά από τα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κρατήσετε το μωρό σας δροσερό και άνετο κατά τον καλοκαιρινό ύπνο. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα!

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο shape.gr.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα