18 Μαΐου 2024

    Συναισθηματικά ευφυή παιδιά: 2 φράσεις που δεν πρέπει να τους λέτε

    Για να βοηθήσετε να αναπτύξουν συναισθηματική νοημοσύνη, πρέπει να μιλάτε με συναισθηματική ευφυία στα παιδιά. Ακολουθούν 2 φράσεις που μπορεί να υπονομεύουν την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και προτείνονται εναλλακτικές προσεγγίσεις:

    Φράση 1: “Πίσω από κάθε συμπεριφορά του παιδιού σας υπάρχει μια εξήγηση.”

    Αντί αυτής της φράσης, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση με συζήτηση. Είναι σημαντικό να ακούτε τις ανάγκες του παιδιού και να βρίσκετε τρόπους να τις καλύψετε. Θυμηθείτε ότι τα παιδιά αναζητούν αυτονομία και πρέπει να εξερευνήσουν τον κόσμο με τη δική τους ταυτότητα. Αυτό περιλαμβάνει να ακούνε και να σέβονται τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους.

    Φράση 2: “Δεν σέβεσαι τίποτα.”

    Αντί αυτής της φράσης, προσπαθήστε να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού και να δείξετε ανοιχτότητα για συζήτηση. Μην κάνετε επικριτικές ερωτήσεις ή σχόλια που μπορεί να τον ενοχλήσουν ή να τον φοβίσουν. Διατηρείστε οπτική επαφή και προσέξτε τη γλώσσα του σώματός σας, γιατί τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε αυτά τα σήματα. Σίγουροι ότι αισθάνεται ασφαλές να σας μιλήσει και να ανοίξει για τις ανησυχίες του.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα