17 Μαΐου 2024

    Τα μεγάλα μωρά… κάνουν μεγάλα μωρά

    Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από τη Νορβηγία, οι γονείς που έχουν είχαν υψηλό βάρος γέννησης έχουν πιθανότητες να αποκτήσουν μεγάλα μωρά. Το βάρος γέννησης των γονέων συνδέεται με το βάρος των παιδιών τους. Ακόμη και η υγεία της εγκύου μπορεί να επηρεαστεί αν έχει γεννήσει ένα μωρό μεγαλύτερου μεγέθους, ακόμη και χωρίς να έχει διαβήτη κύησης.

    Επιπλέον, μία άλλη προηγούμενη έρευνα διαπίστωσε ότι γυναίκες που γέννησαν μεγαλόσωμα μωρά εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή τους, συγκριτικά με όσες γέννησαν μωρά με φυσιολογικά βάρη. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προσέχουν οι γυναίκες το βάρος του μωρού κατά την κύηση.

    Τέλος, μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο Zhejiang της Κίνας ανέφερε ότι άνθρωποι που γεννήθηκαν με βάρος μεγαλύτερο από τον μέσο όρο έχουν αυξημένο καρδιολογικό κίνδυνο για υπόλοιπη τη ζωή τους. Ειδικότερα, άνθρωποι με μεγαλύτερο βάρος γέννησης είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, μιας συνήθους διαταραχής του καρδιακού ρυθμού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα