19 Μαΐου 2024

    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024 πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC. Το συνέδριο φιλοξενεί ειδικά σεμινάρια και workshops από κορυφαίους διεθνώς ειδικούς της Λειτουργικής Ιατρικής.

    Υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), το MED FUTURE 2024 συγκεντρώνει επιστήμονες από το ΕΚΠΑ, καθώς και από μεγάλα Ιατρικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού που εξειδικεύονται στη Λειτουργική Ιατρική, τόσο στο διαγνωστικό όσο και στο θεραπευτικό πεδίο.

    Τα κύρια θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στο συνέδριο είναι η υγεία των μιτοχονδρίων και της χλωρίδας του εντέρου και η σιωπηλή φλεγμονή, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν την αρχή εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Επίσης, θα παρουσιαστούν η ανάπτυξη και οι δυνατότητες των Λειτουργικών Τροφίμων, καθώς και η πρόληψη της γήρανσης και η μακροζωία μέσω της Λειτουργικής Ιατρικής.

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστεί ειδική μέθοδος με την ονομασία Διαλειμματική Υποξία-Υπεροξία (μέθοδος IHHT-MITOVIT®), η οποία βασίζεται στο Νόμπελ Ιατρικής του 2019 και προσφέρει αναγέννηση και επιδιόρθωση σε κυτταρικό επίπεδο. Επίσης, θα γίνει αναφορά στην ενδυνάμωση της σωματικής απόδοσης των αθλητών μέσω της υποστήριξης των μιτοχονδρίων, καθώς και στη σημασία του μικροβιώματος και της χλωρίδας του εντέρου στην υγεία και τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

    Οι ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνουν κορυφαίους ειδικούς από διάφορους τομείς, όπως οι καθηγητές Έχο Χαράλαμπος Προεστός, Robert Percy Marshall, Fransiscus Sulistyo Winarto, και Prof Dr. Dr. Muss PhD. Καθένας από αυτούς θα παρουσιάσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στον τομέα της Λειτουργικής Ιατρικής και θα μοιραστεί στρατηγικές και πρακτικές προσεγγίσεις για την εξέλιξη της υγείας και την πρόληψη των νόσων.

    Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τα θέματα του συνεδρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του MED FUTURE 2024. Επίσης, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το συνέδριο στη σελίδα του στο Facebook.

    Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στον τομέα της Ιατρικής, που αναμένεται να προωθήσει περαιτέρω την εφαρμογή της Λειτουργικής Ιατρικής για τη βελτίωση της υγείας και την πρόληψη των νόσων.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα