20 Μαΐου 2024

    Όνειρα απότελεσμα! Οδηγός για ολόισια μαλλιά όσο κοιμάστε

    Οι ώρες ύπνου αποτελούν πραγματικό ρυθμό για το κορμί και τα μαλλιά μας. Ωστόσο, πόσο συχνά ξυπνάτε το πρωί με φθαρμένα μαλλιά; Το φριζάρισμα και η ατημέλητη εμφάνιση μπορούν να γίνουν πραγματική εφιάλτης. Μην ανησυχείτε! Έχουμε για εσάς μερικά εύκολα μυστικά για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ολόισια ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ας δούμε ποιες είναι οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να νιώθετε υπέροχα κάθε πρωί.

    1. Υποστηρίξτε το λάμψη με ένα βαμβάκι όχι! Η χρήση λαστιχακίων για να συγκρατήσετε τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνεται πολλές φορές πολύ πρακτική, αλλά στην πραγματικότητα προκαλεί περισσότερο κακό παρά όφελος. Τα λαστιχάκια προκαλούν «σπάσιμο» στα μαλλιά και καταστρέφουν το styling που έχετε φτιάξει. Απλώς χτενίστε τα μαλλιά σας προσεκτικά πριν πάτε για ύπνο και αφήστε τα όπως είναι.

    2. Ξηρό σαμπουάν για τη νίκη! Ένα σημαντικό βοήθημα είναι το ξηρό σαμπουάν. Ψεκάστε λίγο στις ρίζες των μαλλιών σας πριν πάτε για ύπνο για να απορροφήσει τυχόν λιπαρότητα. Αυτό θα προστατέψει τα μαλλιά σας από το φριζάρισμα και θα διατηρήσει το styling σας αναλλοίωτο.

    3. Οφέλη από έλαιο μαλλιών! Απλώστε μερικές σταγόνες έλαιο μαλλιών στις άκρες των μαλλιών σας προκειμένου να τα διατηρήσετε απαλά και να αποφύγετε το φριζάρισμα. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων μαλλιών που περιέχουν νερό, καθώς αυτά θα κάνουν τα μαλλιά σας σγουρά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

    4. Επενδύστε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες! Εάν χρησιμοποιείτε βαμβακερές μαξιλαροθήκες, τώρα είναι η στιγμή να αλλάξετε. Το βαμβάκι προκαλεί περισσότερη τριβή και εντείνει το φριζάρισμα. Με μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες, θα αποφύγετε την πρόσθετη τριβή και τα μαλλιά σας θα παραμείνουν ίσια καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Είναι επίσης επιβραβευτικό ότι θα αποφύγετε τις γραμμές ύπνου που μπορεί να προκαλέσουν οι τσαλακωμένες βαμβακερές μαξιλαροθήκες στο πρόσωπο.

    5. Προστατέψτε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό μαντήλι! Ένα άλλο κόλπο για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ολόισια είναι να φορέσετε ένα μεταξωτό μαντήλι στο κεφάλι. Μετά από μια στρώση από ίσιωμα, απλώστε το μαντήλι στο κεφάλι και δέστε τις δύο άκρες σε ένα σφιχτό κόμπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η μετάξινη υφή του μαντηλιού θα αποτρέψει το φριζάρισμα και θα κρατήσει τα μαλλιά σας στη θέση τους όλο το βράδυ.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα