17 Μαΐου 2024

    Υγιεινή απόλαυση: Ανακαλύψτε τον νέο τρόπο να απολαμβάνετε τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά

    Ο μπακαλιάρος τηγανητός, ένα πιάτο που συνδέεται με την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, αποτελεί μια παράξενη εξαίρεση στην Ελλάδα, αφού συνήθως τα ψάρια τηγανίζονται μόνο με αλεύρι. Ωστόσο, ο μπακαλιάρος σε αυτή την περίπτωση τηγανίζεται με κουρκούτι. Αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε θερμίδες λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τόσο το κουρκούτι που απορροφά λάδι κατά το τηγάνισμα, όσο και η σκορδαλιά που χρειάζεται πολύ λάδι για να παρασκευαστεί. Αν είστε λάτρεις της σκορδαλιάς αλλά όχι του τηγανητού μπακαλιάρου, μπορείτε να δοκιμάσετε τον μπακαλιάρο ψητό με σκορδαλιά. Με αυτόν τον τρόπο, η θερμιδική αξία του μειώνεται και μπορείτε να τον απολαύσετε με λιγότερες θερμίδες. Ο μπακαλιάρος γίνεται επίσης πολύ νόστιμος και βραστός και συνδυάζεται εξαιρετικά με τη σκορδαλιά. Αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε τον τηγανητό μπακαλιάρο, υπάρχουν κάποιες προφυλάξεις που μπορείτε να πάρετε για να μειώσετε τις θερμίδες. Προτιμήστε ελαιόλαδο αντί για άλλα φυτικά έλαια. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το λάδι έχει καεί καλά πριν τηγανίσετε τον μπακαλιάρο, χωρίς να καπνίζει. Αν δεν έχει καεί καλά το λάδι, το κουρκούτι θα απορροφήσει περισσότερο λάδι. Μην γυρίζετε συνεχώς τον μπακαλιάρο κατά το τηγάνισμα. Αφήστε τον να τηγανίσει καλά από την μία πλευρά και να πάρει το χαρακτηριστικό χρυσαφένιο χρώμα, και μετά γυρίστε τον για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

    Υγιεινή απόλαυση: Ανακαλύψτε τον νέο τρόπο να απολαμβάνετε τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα