19 Μαΐου 2024

    Νέα αρωματική τυρόπιτα – Γρήγορη και εύκολη συνταγή

    Φτιάξτε μια νέα αρωματική τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Πρόκειται για ένα χωνάκι σφολιάτας γεμισμένο με νόστιμο τυρί που θα σας κατακτήσει.

    ΥΛΙΚΑ
    300 γρ ανθότυρο, τριμμένο
    150 γρ τυρί φέτα, τριμμένο
    1/4 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
    αλάτι
    πιπέρι
    λίγο μοσχοκάρυδο
    1 κρόκος αυγού, για αλείμματα
    1 σφηνάκι κουτ πατ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας και κάντε καλούπια με το σφηνάκι, ώστε να πάρουν σχήμα λουλουδιού.
    2. Σε μια λεκάνη, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τον κρόκο αυγού. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    3. Πάρτε ένα κομματάκι σφολιάτα και βάλτε λίγη γέμιση στο κέντρο. Αντλήστε τις άκρες προς το κέντρο και κλείστε το χωνάκι.
    4. Βουτυρώστε ένα ταψί και τοποθετήστε τα χωνάκια κυκλικά, έτσι ώστε να ακουμπούν.
    5. Αλείψτε τα χωνάκια με το αυγό και ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

    Αυτή η συνταγή για νέα αρωματική τυρόπιτα είναι ελαφριά και γευστική. Αν, όμως, έχετε ήδη δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δοκιμάστε την εξαιρετική σπιτική τυρόπιτα που είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά.

    Σπιτική τυρόπιτα – Έτοιμη σε 10 λεπτά
    Έχουμε μια λαχταριστή συνταγή για μια πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία είναι έτοιμη σε 10 λεπτά με μόνο 2 κινήσεις. Φτιάξτε την με την πρώτη ευκαιρία.

    Υλικά συνταγής
    200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    300 γρ φέτα, θρυμματισμένη
    50 γρ ανθότυρο, θρυμματισμένο
    1 αυγό
    1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) + βούτυρο για αλείμματα του πυρέξ
    1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
    120 ml γάλα
    πιπέρι
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    Εκτέλεση συνταγής
    1. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε μια τρύπα στη μέση. Αργά-αργά προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην τρύπα, ανακατεύοντας απαλά λες και διπλώνετε το μείγμα.
    2. Προσθέστε μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
    3. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πυρέξ που έχει μεταχειριστεί καλά με βούτυρο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

    Αν νηστεύετε, δείτε εδώ μια νηστίσιμη και λαχταριστή τυρόπιτα με τραχανά που είναι έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα