16 Μαΐου 2024

    Ξενοδοχείο στην Αττική: Κόσμος αντέδρασε στην ανάγκη απεντόμωσης

    Ένα παραλιακό ξενοδοχείο στην Αττική αναγκάστηκε να κλείσει μία από τις πτέρυγές του λόγω της εμφάνισης κοριών σε κάποια δωμάτια. Οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας περιγράφουν το περιστατικό ως μεμονωμένο, ενώ ο πρόεδρος Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Χότζογλου κατηγορεί τους επισκέπτες από τη Γαλλία για τη μεταφορά των έντομων στο ξενοδοχείο.

    Ο κ. Χότζογλου αναφέρει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία, με τις κόρες να εισχωρούν μέσα και να δημιουργούν δυσανάλογο κόστος για την αντικατάστασή τους. Αν και τα μεγάλα ξενοδοχεία τα αντικαθιστούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αυτό το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αντιμετωπίζει προβλήματα.

    Ωστόσο, οι τουριστικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι αυτό το περιστατικό δεν συνιστά έξαρση της παρουσίας κοριών στα ξενοδοχεία της χώρας. Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 10.000 ξενοδοχεία και η εμφάνιση κοριών σε ένα μόνο ξενοδοχείο δεν πρέπει να επηρεάσει την εικόνα του τουρισμού στη χώρα.

    Παρόλα αυτά, η ανάγκη για απεντόμωση σε ξενοδοχεία είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά, καθώς η υγιεινή και η αποφυγή ενοχλήσεων για τους πελάτες είναι απαραίτητες για την ευχάριστη διαμονή τους. Είναι επίσης αναγκαίο να ληφθούν μέτρα πρόληψης κατά της εισροής κοριών στα ξενοδοχεία, όπως η περιοδική αντικατάσταση των στρωμάτων και οι απαιτούμενες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε την καλή φήμη και ποιότητα του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα