16 Μαΐου 2024

    Ο “Ηγέτης” του Σπιτιού: 10 Νέα Σημάδια ότι η Γάτα σας Έχει τον Έλεγχο

    Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματική εξουσία που κατέχει στο σπίτι μας. Ναι, καταλάβατε καλά. Μιλάμε για την πονηρή, χνουδωτή γατούλα. Ως αφοσιωμένοι γατοκτηνάμενοι, συχνά επιτρέπουμε στα αιλουροειδή μας να μας κυριεύουν. Αλλά αν αναρωτιέστε αν η γάτα σας είναι πραγματικά το “αφεντικό” του σπιτιού, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά νέα σημάδια που θα σας πείσουν ότι αυτό το πλάσμα έχει αναλάβει τον έλεγχο.

    1. Η “ξυπνητηριά”:
    Έχετε ξυπνήσει ποτέ με μια πατούσα ή με μια φουντωτή ουρά να χτυπάει το πρόσωπό σας πριν ακόμα ξυπνήσει το ξυπνητήριο; Αυτή είναι η τεχνική που χρησιμοποιεί η μικρή τυραννούλα σας για να σας ξυπνήσει και να σας επιταχύνει. Αναρωτηθείτε γιατί θέλει να παίξει ή αν πεινάει ή απλά θέλει να πάρει την προσοχή σας. Πραγματικά, ποιος χρειάζεται ξυπνητήρι όταν έχουμε μια εύστοχη γάτα στο πλευρό μας;

    2. Τα έπιπλα της γάτας:
    Αν πιστεύετε ότι το νέο καναπές ή η κουνιστή πολυθρόνα είναι για εσάς, τότε κάνετε λάθος! Τα καινούργια έπιπλα είναι φτιαγμένα για τη γάτα σας που θέλει να γδάρει τα νύχια της. Έτσι, αν παρατηρήσετε περισσότερα σημάδια από γάτα παρά από φθορά από ονυχοδρόμιο στα έπιπλά σας, τότε γνωρίζετε ποιος κυβερνάει.

    3. Η κατάληψη του πληκτρολογίου:
    Οι γάτες αγαπούν να καθόνται πάνω στο πληκτρολόγιο για πολλούς λόγους. Αν ανοίγετε τον υπολογιστή και η γάτα σας έρχεται να καλύψει το πληκτρολόγιο, αυτό δεν είναι μόνο γιατί σας αγαπά, αλλά είναι και ένας τρόπος να δείξει την εξουσία της!

    4. Το κουτί/σπίτι:
    Αν παραλάβετε ένα πακέτο και η γάτα σας βιαζόμενη μπαίνει μέσα και κάθεται, τότε συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να πάρετε το αντικείμενο που είναι μέσα χωρίς να την ενοχλήσετε και να σας κοιτάξει με νοητά ανώριμη ματιά.

    5. Κολλητοί ακόμα και στο μπάνιο:
    Αν πλέον η έννοια της ιδιωτικότητας είναι παρελθόν και δεν θυμάστε πότε τελευταία πήγατε στο μπάνιο χωρίς τη συνοδεία της γάτας σας, τότε ζείτε με τους όρους της.

    6. Η ώρα του φαγητού:
    Όταν προσπαθείτε να φατε την πρώτη μπουκιά από το αγαπημένο σας φαγητό και η γάτα σας προσπαθεί να σας το πάρει από το στόμα, τότε γνωρίζετε ποιος κανει τους κανόνες. Μπορεί να σας κλέψει τη μπουκιά πολλές φορές και αυτό είναι η γατο-κυριαρχία.

    7. Η ώρα του Netflix:
    Αν καθίσετε να δείτε την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix και τελικά δεν βλέπετε την οθόνη αλλά τη γάτα σας που κάνει τα πάντα για να σας ενοχλήσει, τότε γνωρίζετε ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής στη ζωή σας.

    8. Το πόδι-θύμα:
    Μια ακόμη απόδειξη ότι η γάτα είναι η αφεντικίνα είναι οι επιθέσεις που δέχεστε στα πόδια σας μέσα στη νύχτα. Πώς τολμάτε να κοιμάστε και να μην δίνετε προσοχή στην αγρυπνία της;

    9. Πάτωμα γεμάτο παιχνίδια:
    Αν το πάτωμα είναι γεμάτο με τα παιχνίδια της γάτας (και νιώθεται σαν να ζείτε με δέκα γάτες αντί για μία) τότε αυτό αποτελεί περίτεχνη ενασχόληση για την γάτα και όχι για εσάς. Και είστε τυχεροί που σας επιτρέπει να μένετε μαζί της.

    10. Αγάπη με όρους:
    Καλές είναι οι αγάπες, οι αγκαλιές και τα φιλιά, αλλά πρέπει να είναι υπό όρους και κανόνες. Και αυτούς τους κανόνες τους βάζει η μικρή, πονηρή αυτοκράτειρα. Μόνο εκείνη γνωρίζει πότε θέλει χάδια και πότε πρέπει να σταματήσετε. Όταν δεν υπακούτε, σας δαγκώνει για να σας υπενθυμίσει τι θέλει.

    Οπότε, είστε ακόμη αμφίβολοι για το ποιος είναι το αφεντικό;
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα