16 Μαΐου 2024

    Τίτλος: Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ: Αμφίρροπες αντιδράσεις για το νέο της σπίτι στη Σκωτία

    Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με το νέο σπίτι που ετοιμάζεται να χτίσει στην απομακρυσμένη παράκτια περιοχή της Σκωτίας κοντά στο Roshven. Με πάνω από 50 ενστάσεις για το σχέδιο, οι ντόπιοι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για περιβαλλοντικούς λόγους. Πολλοί φοβούνται την υλοτόμηση πεύκων και την ενόχληση των ενυδρίδων που ζουν στην περιοχή, ενώ έχουν εκφράσει ανησυχία για την πρόσβαση στην τοπική παραλία.

    Οι αρχιτέκτονες που αναλαμβάνουν την κατασκευή του σπιτιού υποστηρίζουν ότι η γυάλινη πρόσοψη του σπιτιού θα βελτιώσει το τοπίο και θα διατηρήσει την άγρια φύση της περιοχής. Ωστόσο, οι κριτικοί περιγράφουν το σχέδιο ως “πόνο στα μάτια” και εκφράζουν ανησυχία για την αποψίλωση των δασών.

    Η ίδια η ΜακΚάρτνεϊ και ο σύζυγός της αναφέρουν ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα σπίτι που ταιριάζει στην ευρύτερη περιοχή και χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το σπίτι θα κατασκευαστεί από φυσική σκωτσέζικη πέτρα και χάλυβα χρώματος ώχρας, που θα ταιριάζει με το τοπίο.

    Η πρόταση της ΜακΚάρτνεϊ αναμένεται να συζητηθεί από την επιτροπή του συμβουλίου τους επόμενους μήνες. Οι γνώμες παραμένουν αμφίρροπες και η σχεδιάστρια θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ντόπιων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα