27 Απριλίου 2024

    Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους

    Η σύγχρονη κοινωνία ενθαρρύνει την αποσύνδεση από τον φυσικό κόσμο. Αντιμετωπίζει τη φύση ως κάτι που πρέπει να υποτάσσεται και να κυριαρχείται, θέτοντας τις ανθρώπινες ανάγκες και την άνεση ως προτεραιότητες. Ωστόσο, η νέα φωτογραφική συλλογή της Morganna Magee είναι μια επανάσταση ενάντια στον ανθρωποκεντρισμό. Απορρίπτει την έννοια της ανθρώπινης υπεροχής και αποσκοπεί να μας συνδέσει ξανά με τους άγριους, φυσικούς ρυθμούς μας.

    Η φωτογραφική συλλογή “Beware of People who Dislike Cats” παρουσιάζει τη σκοτεινή ομορφιά της φύσης, αναδεικνύοντας μια διαφορετική και μάλλον λιγότερο αποδεκτή κατανόηση του κόσμου – την αποδοχή των κύκλων της ζωής και του θανάτου, του σκοταδιού και του φωτός.

    Αυτή η συλλογή αποκαλύπτει το μυστικιστικό, το αρχέγονο και το μεγαλειώδες που υπάρχουν πέρα από την καθημερινή μας ύπαρξη, πέρα από την ψευδαίσθηση ενός κόσμου που νομίζουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε. Όπως και το τοπίο και τα ζώα που απεικονίζονται σε αυτό το έργο, η ανθρώπινη ύπαρξη αποτελεί ένα μικρό μέρος μιας μεγαλύτερης ιστορίας που ξεκίνησε πριν από εμάς και θα συνεχιστεί όταν εμείς δεν θα είμαστε πια ζωντανοί.

    Η φωτογραφική συλλογή “Beware of People who Dislike Cats” κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Tall Poppy Press.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα