4 Μαΐου 2024

    Νόστιμη συνταγή για λαζάνια με κιμά

    Τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή των λαζάνιων με κιμά είναι τα εξής:

    – 1 πακέτο λαζάνια
    – 700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
    – 1 ξυλάκι κανέλας
    – 3 καρφάκια γαρίφαλο
    – 5 φύλλα φασκόμηλο
    – 1 κουταλιά σούπας βασιλικό
    – 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
    – 1/2 λίτρο νερό
    – 750 ml ντομάτα
    – 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
    – 1 καρότο, τριμμένο
    – 5 κλαδάκια σέλινο
    – 300 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    – 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
    – 1/2 κύβο πράσο, ψιλοκομμένο
    – 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
    – Αλάτι και πιπέρι
    – Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    – 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί

    Για την παρασκευή του πιάτου ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

    1. Βράστε τα λαζάνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μόνο 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα με προσοχή να μην σπάσουν.

    2. Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακατέψτε το με το κρεμμύδι. Προσθέστε το σέλινο, το καρότο, το πράσο και το μπέικον.

    3. Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, φροντίζοντας να σπάσετε το κρέας και να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια στην κατσαρόλα.

    4. Σβήστε τον κιμά με το κόκκινο κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί πριν προχωρήσετε στα υπόλοιπα υλικά.

    5. Ρίξτε στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, το ντοματοπελτέ και το ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

    6. Προσθέστε όλα τα μυρωδικά σας στη σάλτσα και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.

    7. Στρώστε λίγη από τη σάλτσα στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους. Πάνω από αυτήν, στρώστε μια σειρά λαζάνια και το μισό μέρος του κιμά. Συνεχίστε με άλλες λαζάνιες και ρίχνετε τον υπόλοιπο κιμά.

    8. Σκεπάστε το πυρίμαχο σκεύος με τα λαζάνια και πασπαλίστε με το τυρί. Βάλτε αλουμινόχαρτο πάνω και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

    9. Αφού περάσει ένα τέταρτο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το πιάτο να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά.

    10. Αφήστε το πιάτο να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψετε σε κομμάτια. Σερβίρετε και απολαύστε!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα