27 Απριλίου 2024

    Σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος: Θαυμάσια γέννα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

    Ένα εξαιρετικά σπάνιο και απειλούμενο είδος, ο πυγμαίος ιπποπόταμος, γεννήθηκε για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο της Αθήνας. Αυτό το γεγονός ήταν μια αξιοσημείωτη επιτυχία, διότι η έλλειψη αρσενικών πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία είχε δυσκολέψει σημαντικά τις προσπάθειες αναπαραγωγής. Η κατάσταση αυτή οδήγησε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου σε «απόλυτο ενθουσιασμό», καθώς το μωρό που γεννήθηκε ήταν αρσενικό, ανέφερε η κτηνίατρος άγριας ζωής του ζωολογικού κήπου, κ. Νόι Ψαρουδάκη, στο Reuters.

    Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι κατατάσσονται ως απειλούμενα είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 2.000-2.500 άτομα εξακολουθούν να ζουν στη φύση. “Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται γέννηση ιπποπόταμου στον ζωολογικό κήπο το 2024, και το επίτευγμα αυτό είναι πραγματικά φανταστικό!” ανέφερε η κα. Ψαρουδάκη. “Κάθε γέννηση πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία για εμάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτό το μωρό να μεγαλώνει και ελπίζουμε ότι θα αναπαραχθεί κάποια μέρα”, δήλωσε.

    Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι προέρχονται από βάλτους και τροπικά δάση της δυτικής Αφρικής. Ζυγίζοντας 7 κιλά, ο πυγμαίος ιπποπόταμος, του οποίου το όνομα θα επιλεγεί μέσω ψηφοφορίας, γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου από τους μοναδικούς πυγμαίους ιπποπόταμους του κήπου, τη Λίζι και τον Τζαμάλ. Ο ιπποπόταμος, ο οποίος είναι μοναχικός και νυχτερινός από φύσης, θα παραμείνει με τη μητέρα του για μερικούς μήνες πριν απελευθερωθεί στη φύση.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα