27 Απριλίου 2024

    Ανακουφίστε τον πόνο στην πλάτη με αυτές τις 3 απλές στάσεις yoga

    Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, ειδικά όσοι εργάζονται σε γραφείο ή έχουν καθιστική ζωή. Αν σας προβληματίζει αυτό το πρόβλημα, η yoga μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο. Είναι γνωστό ότι οι στάσεις της yoga είναι θεραπευτικές ασκήσεις που βελτιώνουν τη δύναμη, την ευελιξία και την ισορροπία του σώματος. Αν εκτελούνται σωστά, μπορούν να προλάβουν και να ανακουφίσουν τον πόνο στην πλάτη. Ακόμα κι αν είστε αρχάριοι, δεν πρέπει να φοβηθείτε να δοκιμάσετε αυτές τις στάσεις. Σας βεβαιώνουμε ότι θα νιώσετε καλύτερα, ανεξάρτητα από το πόσο ώρες δουλεύετε στο γραφείο…

    3 εύκολες στάσεις yoga για αρχάριους που θα σας βοηθήσουν

    1. Χαμοστερήθειτε στη στάση της κόμπρα:

    Ξαπλώστε στο στρωματάκι με το πρόσωπο στραμμένο προς το έδαφος και τοποθετήστε τις παλάμες κοντά στο στήθος. Χαλαρώστε τους γοφούς και κρατήστε τα πόδια τεντωμένα πίσω, ευρεία στο πλάτος των γοφών. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και ανασηκώστε αργά τον κορμό σας κοιτάζοντας προς τα εμπρός. Προσέξτε να διατηρήσετε τους αγκώνες σας κοντά στον κορμό. Τα μόνα μέρη του σώματος που πρέπει να αγγίζουν το έδαφος είναι οι παλάμες και το κάτω μέρος του σώματός σας (από τη λεκάνη και κάτω). Κρατήστε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα, αναπνέοντας βαθιά, και στη συνέχεια εκπνεύστε και αφήστε το σώμα σας να επιστρέψει στο πάτωμα.

    2. Δοκιμάστε τη στάση του παιδιού:

    Ξεκινήστε σε γονατιστή θέση, με τα γόνατά σας ενωμένα και τα δάχτυλα των ποδιών σας να ακουμπούν. Χαμηλώστε αργά τους γλουτούς σας προς τις φτέρνες, τεντώνοντας τα χέρια σας προς τα εμπρός. Ακουμπήστε το μέτωπό σας στο πάτωμα και χαλαρώστε το σώμα σας. Θα πρέπει να νιώθετε ένα απαλό τέντωμα ανάμεσα στους γοφούς και τους μηρούς. Κρατήστε αυτή τη θέση για 1-2 λεπτά, αναπνέοντας βαθιά και ύστερα βγείτε από τη στάση αργά.

    3. Ασκηθείτε στη στάση γάτα-καμήλα:

    Ξεκινήστε στα τέσσερα πάνω στο στρώμα, με τα γόνατά σας κάτω από τους γοφούς σας και τα χέρια σας κάτω από τους ώμους. Εισπνεύστε και σηκώστε την πλάτη σας προς τα πάνω, ενώ χαμηλώνετε το πηγούνι και το στήθος σας, δημιουργώντας μια καμπύλη. Καθώς εκπνέετε, χαμηλώστε την πλάτη σας μέχρι ότου να γέρνει προς τα πίσω, σηκώνοντας το κεφάλι σας προς τα πάνω. Επαναλάβετε αυτήν τη στάση για 5 φορές ή όσες φορές θέλετε.

    Αυτές οι τρεις στάσεις yoga μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη. Είναι σημαντικό να τις εκτελέσετε σωστά και να ακολουθείτε τις οδηγίες μιας ειδικευμένης yoga instructor. Απολαύστε την εκτέλεση αυτών των ασκήσεων και απολαύστε την ευεξία που θα σας προσφέρουν.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα