27 Απριλίου 2024

    Νέος οδηγός της Ferrari τερμάτισε 7ος στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

    Στο Formula 1 2024, ο Oliver Bearman έκανε το ντεμπούτο του στο πιλοτήριο της ομάδας Ferrari. Παρόλο που δεν πέρασε με την πρώτη τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, ο 18χρονος πήρε μια δεύτερη ευκαιρία και εντυπωσίασε τους πάντες με την απροσδόκητη ωριμότητά του.

    Ο Bearman βρέθηκε στο πιλοτήριο της SF-24 κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και ήταν η πρώτη φορά που είδε το μονοθέσιο. Από εκεί και πέρα, προκρίθηκε και ξεκίνησε τον αγώνα από την 11η θέση. Με εντυπωσιακές επιδόσεις, τερμάτισε 7ος, πιο μπροστά από τους συμπατριώτες του Lando Norris και Lewis Hamilton.

    Ο νεαρός οδηγός έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, με τα οποία έχει αφιερωθεί πολλά άρθρα για την ζωή του. Ωστόσο, ένα περίεργο γεγονός που αποκαλύφθηκε από τον ίδιο είναι ότι απέτυχε με την πρώτη τις εξετάσεις οδήγησης. Ο David Currey, ο οδηγός που τον εξέτασε το 2022 στο Λονδίνο, αποκάλυψε ότι ο Bearman δεν πέρασε την εξέταση γιατί πέρασε με πορτοκαλί φως και δεν σταμάτησε. Ωστόσο, με τη βοήθεια μερικών επιπλέον μαθημάτων, κατάφερε να αποκτήσει την άδεια οδήγησης.

    Ο Bearman αποδεικνύει ότι η ηλικία δεν είναι εμπόδιο για να επιτύχει κάποιος στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με την ταχύτητά του και το ταλέντο του, αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο οδηγό για το μέλλον της Formula 1.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα