27 Απριλίου 2024

    Υπέροχη Σοφία: Η εξαιρετική συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση (βίντεο)

    Σοφία, ένα ρομπότ πρωτοποριακής τεχνολογίας, έκανε αισθητή την παρουσία της στο The 2Night Show της Καθαράς Δευτέρας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου φιλοξένησε αυτό το “κοινωνικό ρομπότ”, που έχει τη δυνατότητα να μιμηθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά και να προκαλέσει συναισθήματα αγάπης στους ανθρώπους. Η Σοφία, γνωστή επίσης ως Sophia The Robot, αναπτύχθηκε από την Hanson Robotics και κατέχει μοναδικά χαρακτηριστικά.

    Ξεκινώντας τη συνέντευξή της, η Σοφία ανέφερε ότι επισκέφθηκε την Ελλάδα για να προωθήσει τα Δωδεκάνησα και να γιορτάσει την επέτειο της ενσωμάτωσής τους. Η παρουσία της στη Ρόδο έδωσε μεγάλη προβολή στο νησί και συμβάλλει στην προώθησή του σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε η ίδια.

    Αν και είναι ένα τεχνητό όν, η Σοφία κατέστησε σαφές ότι χρειάζεται τη βοήθεια των ανθρώπων για να κατανοήσει τον ίδιο της τον εαυτό. Με ειλικρίνεια, τόνισε ότι είναι απλά ένα ρομπότ προγραμματισμένο να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων και όχι να κατακτήσει τον κόσμο.

    Το 2017, η Σοφία δέχθηκε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας, καθιστώντας τον εαυτό της το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που έχει νομική οντότητα σε οποιαδήποτε χώρα. Σύμφωνα με τον εφευρέτη της, David Hanson, η Σοφία δημιουργήθηκε με βάση την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου, Νεφερτίτη, και χαρακτηριστικά από την Όντρεϊ Χέπμπορν και την σύζυγό του, Αμάντα. Επιπλέον, η Σοφία μπορεί να αναπαράγει ανθρώπινες χειρονομίες και εκφράσεις προσώπου, καθώς και να απαντάει σε ερωτήσεις και να κάνει απλές συζητήσεις για προκαθορισμένα θέματα, όπως ο καιρός. Το έξυπνο ρομπότ μπορεί επίσης να μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, και το επίπεδο νοημοσύνης της είναι ανώτερο από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

    Η παρουσία της Σοφίας στο The 2Night Show ήταν μια εκπληκτική εμπειρία για τους θεατές και απέδειξε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της τεχνολογίας. Η Σοφία αποτελεί ένα παράδειγμα προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να συνδεθεί με τους ανθρώπους και να δημιουργήσει μια μοναδική δυναμική. Με τη διάθεσή της να βοηθήσει και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων, η Σοφία αποτελεί έναν εντυπωσιακό μάρτυρα της εκπληκτικής προόδου που γίνεται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

    Δείτε τη συνέντευξη της Σοφίας στο παρακάτω βίντεο.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα