27 Απριλίου 2024

    Η αυθεντική συνταγή για την απόλυτα γευστική ταραμοσαλάτα

    Η tαραμοσαλάτα είναι ένα πιάτο που δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας! Η παραδοσιακή γεύση έχει την τιμητική της και κάθε καρναβαλική συνταγή έχει τον δικό της ρόλο στο μενού μας. Η απόλυτα γευστική tαραμοσαλάτα, είτε σε “λευκή” εκδοχή, είτε σε “κόκκινη”, μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας συμβουλές για την απόλυτη επιτυχία. Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει τη δική του συνταγή και εγγυάται… απόλυτη νοστιμιά.

    Η νέα συνταγή για την απόλυτα γευστική ταραμοσαλάτα

    Η ταραμοσαλάτα είναι ένα πιάτο που πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας. Η παραδοσιακή γεύση έχει πάντα την τιμητική της και κάθε παρασκευή της ταραμοσαλάτας έχει το δικό της μοναδικό ρόλο στο μενού μας. Αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά διαφορετικής γεύσης, ακολουθήστε την παραδοσιακή συνταγή που σας προσφέρει ο Άκης Πετρετζίκης και εγγυάται… απόλυτη νοστιμιά.

    Δείτε τη νέα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ταραμοσαλάτα
    Συστατικά:
    – 300 γραμμάρια φρέσκο ψωμί χωρίς κόρα
    – 1,2 λίτρα νερό
    – 1 κρεμμύδι
    – 2 σκελίδες σκόρδο
    – 200 γραμμάρια ταραμά λευκό
    – χυμός από 2-3 λεμόνια
    – ξύσμα από 2-3 λεμόνια
    – 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
    – 200 γραμμάρια σπορέλαιο
    – πιπέρι
    Για το σερβίρισμα:
    – λίγες ελιές
    – 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    – πιπέρι
    – 1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο

    Εκτέλεση:
    1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το ψωμί και 1 λίτρο νερό και αφήστε το να μουλιάσει καλά.
    2. Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετήστε μια πετσέτα και ρίξτε μέσα το ψωμί με το νερό. Στρίψτε την πετσέτα για να αφαιρέσετε όλη την υγρασία από το ψωμί. Μεταφέρετε το ψωμί σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
    3. Σε ένα μούλτι, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο και 200 γραμμάρια νερό και χτυπήστε μέχρι να λιώσουν.
    4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ με μια πετσέτα και αφήστε το να στραγγίσει καλά για να αφαιρεθεί όλη η υγρασία.
    5. Προσθέστε το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, το ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2-3 λεμόνια, καθώς και το πιπέρι στο μπολ του μπλέντερ με τα μαχαίρια και χτυπήστε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και το μείγμα να αφρατέψει.
    6. Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο ή το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε δόσεις ανά 50 γραμμάρια. Ανακατέψτε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
    7. Δοκιμάστε την ταραμοσαλάτα και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού αν χρειάζεται. Σερβίρετε με ελιές, ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι για ακόμα πιο έντονη γεύση.

    Αυτή η νέα συνταγή για την ταραμοσαλάτα θα σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση της. Ακολουθήστε την και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτή την απόλυτα νόστιμη συνταγή!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα