9 Μαΐου 2024

    Η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν πυρηνική βάση στη Σελήνη για επιστημονικές έρευνες και ενέργεια”

    Οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας έχουν φιλοδοξίες για την εξερεύνηση του διαστήματος και την αξιοποίησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο χώρες σκέφτονται να εγκαταστήσουν έναν πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη περίπου το 2033-35, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας τους στον Διεθνή Σταθμό Σεληνιακής Έρευνας.
    Η προτεινόμενη βάση, που αναμένεται να έχει ακτίνα περίπου 6,5 χιλιομέτρων, θα φιλοξενήσει επιστήμονες που θα ασχοληθούν με την εκτεταμένη μελέτη των ιδιοτήτων του φεγγαριού. Με αυτήν την πρωτοποριακή εγκατάσταση, η Ρωσία και η Κίνα δείχνουν τη δέσμευσή τους για την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας και την εξερεύνηση του διαστήματος.
    Επιπλέον, πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο χώρες συζήτησαν για την ασφάλεια του διαστήματος και τα όπλα τεχνητής νοημοσύνης. Αξιωματούχοι συναντήθηκαν πρόσφατα για να συζητήσουν για τις κατευθυντήριες γραμμές και τις πρωτοβουλίες των δύο χωρών στον τομέα αυτό.
    Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι η Κίνα επίσης σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα σύστημα παρακολούθησης παντός εικόνας στη Σελήνη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που χρησιμοποιεί για την κατασκοπεία των πολιτών της. Με την χρήση της επιτυχημένης εμπειρίας του συστήματος παρακολούθησης Skynet, η Κίνα θα προστατεύει τη σχεδιαζόμενη βάση από ύποπτες δραστηριότητες.
    Αυτή η πρωτοποριακή συνεργασία της Ρωσίας και της Κίνας για την εξερεύνηση και αξιοποίηση της Σελήνης ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανθρωπότητα στο διάστημα. Αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τα επόμενα βήματα και τις επιστημονικές ανακαλύψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω αυτού του επαναστατικού έργου.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα