13 Μαΐου 2024

    Η 5η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Δονούσα

    Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα βρεθεί για 5η φορά στη Δονούσα. Η αποστολή αυτή πραγματοποιείται από την “Αναγέννηση και Πρόοδος” σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η αποστολή αυτή αποτελεί μέρος των 154 αποστολών που έχουν πραγματοποιηθεί από τα ΚΙΜ από το 2014 σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

    Η ομάδα των ΚΙΜ που θα βρεθεί στη Δονούσα θα περιλαμβάνει ιατρικές ειδικότητες όπως Καρδιολόγος, Ορθοπαιδικός, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, διαιτολόγος, νευρολόγος, οδοντίατρος, ακτινολόγος, παθολόγος και διαβητολόγος. Οι ιατρεία θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2023 στη Δονούσα, σε συγκεκριμένα χρονικά παράθυρα.

    Πέρα από τις ιατρικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των ιατρείων στη Δονούσα, υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής υποστήριξης από εξειδικευμένους Ψυχολόγους και Παιδοψυχολόγους. Ειδικότερα, θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, ο ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, η μέτρηση οστικής πυκνότητας, το ηλεκτροκαρδιογράφημα, η εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, και η αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων και σπίλων, μεταξύ άλλων.

    Προσφέρονται επίσης δωρεάν υπηρεσίες διατροφικής αξιολόγησης, εξετάσεις αίματος, διαγνωστικές εξετάσεις για την πρόληψη και ανίχνευση κινδύνου πτώσεων, καθώς και εξετάσεις σε παιδιά για τη διάγνωση νευρολογικών παθήσεων και μαθησιακών δυσκολιών.

    Σημαντικό να αναφερθεί ότι τα μέλη της αποστολής έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Κατά τη διάρκεια των ιατρείων, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

    Για να κλείσετε ραντεβού ή να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποστολή, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των ΚΙΜ (https://mykim.gr) ή να κατεβάσετε την εφαρμογή MyKIM από το Playstore ή το Appstore. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των ΚΙΜ και της “Αναγέννησης και Πρόοδος”, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες τους.

    Η αποστολή αυτή αποτελεί μια σπουδαία προσπάθεια για την παροχή ιατρικής φροντίδας και υποστήριξης στους κατοίκους της Δονούσας. Μέσα από αυτήν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις και υπηρεσίες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διάγνωση και πρόληψη ασθενειών.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα