9 Μαΐου 2024

    Καινοτόμες Κινητές Ιατρικές Μονάδες φτάνουν στο Αγαθονήσι

    Το Αγαθονήσι θα φιλοξενήσει την έμπειρη ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την οργάνωση “Αναγέννηση και Πρόοδος” σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επιβλέψη της Α’ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και προέρχεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Από το 2014, οι ΚΙΜ έχουν πραγματοποιήσει 166 αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

    Οι ειδικότητες που θα συμμετέχουν στην ομάδα των ΚΙΜ στο Αγαθονήσι είναι οι εξής: καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, γενικός ιατρός – διαβητολόγος, γυναικολόγος, ακτινολόγος, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος, γενικός χειρουργός, ΩΡΛ, νευρολόγος, διαιτολόγος και ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος. Θα πραγματοποιηθούν διάφορες εξετάσεις και επεμβάσεις, όπως τρισδιάστατη μαστογραφία, ακτινολογικοί ελέγχοι, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, αφαίρεση όγκων, υπερηχογραφήματα προστάτη, κοιλίας και θυρεοειδούς, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου, τεστ Παπανικολάου, εξετάσεις όρασης και βυθοσκοπήσεις, μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαρίνης, έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά, διάγνωση νευρολογικών παθήσεων και άλλες εξετάσεις σε συνεργασία με το Sports Excellence (SE) | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ΠΓΝ “ATTIKON”.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας των ΚΙΜ (https://mykim.gr) ή μέσω της εφαρμογής MyKIM, η οποία είναι διαθέσιμη στα Playstore & Appstore. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο +30 210 2447694 (Δευτέρα – Παρασκευή | 13:00 – 16:00).
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα