27 Απριλίου 2024

    Κόλπος της Γέρας: Άλλο ένα ασυνήθιστο θέαμα στην παραλία

    Τα τελευταία 24ωρα, ένα βίντεο που καταγράφει ένα ελάφι να κολυμπάει στον κόλπο της Γέρας στη Λέσβο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο θαλάσσιος περίπατος του ελαφιού έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και σίγουρα αποτελεί μια ασυνήθιστη και ξεχωριστή εικόνα.

    Ο ιδιοκτήτης φάρμας που εκτρέφει ελάφια στη Λέσβο, κύριος Γιώργος Καριοφύλλης, εξηγεί ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα άγρια ελάφια συνηθίζουν να κατεβαίνουν στην παραλία για να απαλλαγούν από παράσιτα και να ανακουφιστούν από τις καύσεις τους. Το θαλασσινό νερό αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για αυτά να απαλλαγούν από το άγχος και την κόπωση της ζωής τους.

    Παρόλο που για μας αυτή η εικόνα είναι απίστευτη και εντυπωσιακή, για τους κατοίκους της Λέσβου αποτελεί μια συνηθισμένη όψη. Τα άγρια ελάφια ζουν στο νησί από τη δεκαετία του ’90, όταν αφέθηκαν ελεύθερα για να πολλαπλασιαστούν. Αυτό το γοητευτικό είδος έχει καταφέρει να επιβιώσει στην πλούσια πανίδα της Λέσβου, καθώς απολαμβάνει προστασία από την ελληνική νομοθεσία. Ως εκ τούτου, το κυνήγι τους απαγορεύεται αυστηρά.

    Το βίντεο μας δίνει μια μικρή γεύση από τη μοναδική ομορφιά και τη ζωντάνια που φιλοξενεί η Λέσβος. Ας απολαύσουμε αυτήν την εξαιρετική εικόνα και ας εκτιμήσουμε την ποίηση της φύσης που βρίσκεται γύρω μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα