9 Μαΐου 2024

    Παιδιά: Νέες ενδείξεις αποκαλύπτουν τους κινδύνους του παρατεταμένου gaming

    Ένα νέοπου δημοσιεύτηκε πρόσφατα από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία αναφέρει ότι το παρατεταμένο gaming μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων. Η μελέτη αποκάλυψε ότι αρκούν μόλις 3 ώρες παιχνιδιού την ημέρα για να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία, όπως σωματική καταπόνηση και άλλα συμπτώματα.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, Τζάνι Λέουνγκ, η κατανόηση της σχέσης μεταξύ των πολλών ωρών παιχνιδιού και των σωματικών συμπτωμάτων είναι απαραίτητη για να προωθηθούν υγιείς συνήθειες gaming και να προληφθεί η ανάπτυξη προβλημάτων υγείας. Η μελέτη περιλάμβανε 955 παίκτες ηλικίας από 18 έως 94 ετών και αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που έπαιζαν για περισσότερες από τρεις συνεχόμενες ώρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα, όπως καταπόνηση των ματιών, πόνο στα χέρια και δύσκαμπτους καρπούς, πόνο στην πλάτη και δυσκαμψία στον αυχένα, κόπωση και πονοκεφάλους.

    Οι ερευνητές συνιστούν στους παίκτες να παίρνουν τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια του gaming, προκειμένου να αποτρέψουν την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων υγείας. Ακόμα, δημιουργήθηκε ένα γκροτέσκο σκίτσο που δείχνει τον πιθανό τρόπο που θα επηρεαζόταν ένα άτομο μετά από 20 χρόνια παρατεταμένου gaming. Το σκίτσο απεικονίζει τον “Michael”, έναν gamer με κόκκινα γουρλωμένα μάτια, καμπούρα και φουσκάλες στα χέρια του λόγω της υπερβολικής καταπόνησης.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, απαιτείται περαιτέρω έρευνα και προσοχή για την ενημέρωση των παικτών σχετικά με τους κινδύνους του παρατεταμένου gaming. Οι απειλές που ενέχονται για την υγεία των gamers είναι πολλαπλές, από τη στέρηση ύπνου και την αφυδάτωση μέχρι την έλλειψη βιταμίνης D και την ψηφιακή καταπόνηση των ματιών. Επομένως, είναι σημαντικό να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την υγεία μας κατά τη διάρκεια του gaming.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα