9 Μαΐου 2024

    Νέα πλατφόρμα Flexterity: Αναπτύσσοντας την κίνηση και την ανεξαρτησία για παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις

    Η Novartis Gene Therapies παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα Flexterity, που αποτελεί μια πολύτιμη πηγή υποστήριξης για γονείς και φροντιστές παιδιών με νευρομυϊκές παθήσεις (NMDs). Η Flexterity σχεδιάστηκε από τη Novartis Gene Therapies σε συνεργασία με επαγγελματίες του τομέα της υγείας και της παιδιατρικής φυσικοθεραπείας. Η πλατφόρμα αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των φυσικοθεραπευτών, των γονέων και των φροντιστών, προσφέροντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας που θα μπορούν να ακολουθήσουν στο σπίτι.

    Η Flexterity περιλαμβάνει διάφορες ασκήσεις που χρησιμοποιούν πραγματικά βίντεο ασθενών σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Οι ασκήσεις χωρίζονται σε κεφάλαια, όπως το κάθισμα, το γονάτισμα, η όρθια θέση και το περπάτημα, και επιτρέπουν στους γονείς να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του παιδιού τους με έναν προσιτό και κατανοητό τρόπο. Οι φυσικοθεραπευτές, με τη βοήθεια της πλατφόρμας, μπορούν να καθοδηγήσουν τους γονείς και τους φροντιστές προσφέροντας περισσότερη βοήθεια για την ανάπτυξη του παιδιού τους.

    Το πρόγραμμα της Flexterity παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα προγράμματα ασθενών μέσω του www.Flexterity.com, ενώ οι γονείς και οι φροντιστές έχουν πρόσβαση στον ατομικό τους λογαριασμό, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό που τους δίνει ο φυσικοθεραπευτής τους. Η εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη για λήψη από το Google Play και το Apple App Store, επιτρέποντας στους γονείς να έχουν πρόσβαση σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες τους.

    Οι νευρομυϊκές παθήσεις αποτελούν μια ευρεία κατηγορία νοσημάτων που επηρεάζουν το νευρικό και μυϊκό σύστημα. Η προέλευσή τους είναι κυρίως γενετική και υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικές μορφές. Η ηλικία εμφάνισης μιας νευρομυϊκής πάθησης εξαρτάται από το είδος της, με τα πρώτα συμπτώματα να μπορούν να εμφανιστούν από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Η Flexterity προσφέρει μια διαισθητική πλατφόρμα που μπορεί να ενισχύσει την ανεξαρτησία και την κίνηση των παιδιών με νευρομυϊκές παθήσεις και να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής τους.

    (Πηγή: https://www.novartisgene.com/news/pressrelease/2021/flexterity-new-platform-novartis-gene-therapies-for-infants-children-neuromuscular-disorders)
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα