9 Μαΐου 2024

    Φυσικοθεραπευτές: Κεντρικοί συντελεστές για την αναβάθμιση της ποιότητας του ύπνου

    Τα φυσικοθεραπευτήρια έχουν αναλάβει έναν ζωτικό ρόλο για την προαγωγή της υγείας και ευεξίας του ύπνου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου που γιορτάζεται στις 15 Μαρτίου κάθε έτους, ο Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ διοργανώνει ένα ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Οι φυσικοθεραπευτές ως υποστηρικτές της υγείας του ύπνου», με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον αποφασιστικό ρόλο του ύπνου στην ψυχική υγεία.

    Το διαδικτυακό σεμινάριο, προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2024 στις 21:00, θα αναλύσει τη σημασία της ισότητας του ύπνου για την παγκόσμια υγεία και τον κεντρικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι φυσικοθεραπευτές στην προώθηση της βέλτιστης ποιότητας του ύπνου. Η προσκεκλημένη ομιλήτρια, Dr Cristina Frange, θα μοιραστεί ιδέες και στρατηγικές για την ενσωμάτωση της προαγωγής του ύπνου στη φυσικοθεραπεία, βασιζόμενη σε στοιχεία και πρακτικές συμβουλές.

    Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί σε βασικά θέματα, όπως η σχέση μεταξύ ύπνου και ψυχικής υγείας, η αξιολόγηση των διαταραχών ύπνου, η εφαρμογή αποτελεσματικών παρεμβάσεων και η συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών υγείας για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τον ύπνο. Οι φυσικοθεραπευτές, ως ειδικοί στη φροντίδα της ψυχικής υγείας, αναγνωρίζουν τη σημασία που έχουν οι διαταραχές ύπνου στη συνολική ευημερία των ασθενών τους.

    Ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ., Πέτρος Λυμπερίδης, επεσήμανε: «Πιστεύουμε ότι, αν κατανοήσουμε καλύτερα την υγεία του ύπνου και υιοθετήσουμε αποτελεσματικές επεμβάσεις στην πρακτική μας, μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής ατόμων με διαταραχές ύπνου». Ο πρόεδρος κάλεσε τους φυσικοθεραπευτές, τους επαγγελματίες υγείας, τους φοιτητές και το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για τον ρόλο της φυσικοθεραπείας στην προαγωγή της υγείας του ύπνου, να συμμετάσχουν μαζικά στο διαδικτυακό σεμινάριο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Dr Cristina Frange, είτε μέσω της πλατφόρμας Zoom, είτε παρακολουθώντας μέσω του καναλιού του Π.Σ.Φ. στο Youtube.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα