9 Μαΐου 2024

    Υπέροχη πίτα αγκινάρες με τυριά και βότανα

    Συστατικά:
    – 1 συσκευασία φύλλο
    – 1 φλ. ελαιόλαδο
    – 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
    – 250 γρ. φέτα τριμμένη
    – 250 γρ. έμενταλ τριμμένο
    – 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
    – 450 γρ. αγκινάρες
    – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    – ½ ματσάκι άνηθο
    – 2 κ.σ. δυόσμο
    – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    – 4 αβγά
    – αλάτι
    – πιπέρι

    Τρόπος Προετοιμασίας:
    1. Ξεπαγώνουμε το φύλλο.
    2. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για περίπου 3 λεπτά.
    3. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
    4. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τις αγκινάρες να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
    5. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
    6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά και τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    7. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
    8. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα.
    9. Ρίχνουμε επάνω ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη γέμιση.
    10. Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνουμε επίσης.
    11. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα.
    12. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

    Πηγή: tlife.gr — Προσαρμογή και μεταφορά από τον χρήστη
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα