9 Μαΐου 2024

    Απαγορευμένο ψάρι στην κρατική τηλεόραση της Αυστρίας: Ένα ανυπόστατο λάθος που προκάλεσε αντιδράσεις

    Σάλος και αγανάκτηση εκδηλώθηκαν στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας ORF μετά τη μετάδοση μιας εκπομπής μαγειρικής όπου παρουσιάζονταν ένα προστατευόμενο είδος ψαριού. Μετά την πληροφόρηση που προήλθε από θεατές που γνώριζαν την νομοθεσία, η διοίκηση της τηλεόρασης ανάγκασε να ζητήσει συγγνώμη μερικές ημέρες αργότερα, αποδίδοντας το γεγονός στον σεφ που είχε επιλεγεί να μαγειρέψει στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή.

    Ο σεφ, ο οποίος εργάζεται σε ένα εστιατόριο με πανοραμική θέα στον Δούναβη στην Κάτω Αυστρία, μίλησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγώντας ότι ζήτησε την τελευταία στιγμή από ένα φίλο του να του προμηθεύσει ένα ψάρι για να μαγειρέψει μπροστά στις κάμερες. Ο προμηθευτής του, πιστεύοντας ότι η πλατίτσα του Δούναβη ήταν επιτρεπόμενη για αλίευση, του προμήθευσε το συγκεκριμένο είδος ψαριού. Ωστόσο, από το 2002, αυτό το είδος ψαριού προστατεύεται λόγω της ευαισθησίας του στην θερμοκρασία του νερού. Η παρεξήγηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο προμηθευτής μπέρδεψε το όνομα του ψαριού με ένα άλλο είδος, το οποίο δεν αντιμετωπίζει απειλές.

    Ο φίλος του εστιάτορα επιβεβαίωσε ότι ο σεφ είναι “φοβερά στεναχωρημένος” λόγω του συμβάντος και αντιμετωπίζει δυσκολία να ηρεμήσει. Παράλληλα, ο σύλλογος αλιέων της περιοχής δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις της τηλεόρασης και υπέβαλε μήνυση εναντίον της αρχές της εβδομάδας, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του συλλόγου.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα