7 Μαΐου 2024

    Γλυκά και αρωματικά: Η νέα συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα κάστανο θα σας εκπλήξει!

    Αγαπητές νοικοκυρές, ίσως να έχετε βαρεθεί τα κλασικά κεφτεδάκια και ψάχνετε για μια νέα, διαφορετική γεύση. Έχω την ιδανική συνταγή για εσάς, με μια εκπληκτική σάλτσα από κάστανο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας από την απόλαυση!

    Τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια αποκτούν ένα νέο και ξεχωριστό χαρακτήρα με αυτήν την σάλτσα κάστανο. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ακόμα και σε επίσημα τραπέζια και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

    Για την παρασκευή των κεφτεδακίων, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
    – 500γρ. χοιρινό κιμά
    – 1 αβγό
    – 1 κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο
    – 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
    – 2 κουτ. σούπας φρυγανιά
    – 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
    – 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    – Αλεύρι για το τηγάνισμα
    – Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
    – Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Για την εκπληκτική σάλτσα κάστανο, θα χρειαστείτε:
    – 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    – 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    – 150γρ. κάστανα βρασμένα, σε κομμάτια
    – 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
    – 1 πρέζα ζάχαρη
    – 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    – 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου (ή νερό)
    – Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Για να παρασκευάσετε τα κεφτεδάκια, αρχικά ανακατεύετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μπολ και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο και αλευρώνετε τους κεφτέδες πριν τους τηγανίσετε μέχρι να γίνουν ροδίσματα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό. Αφού τους βγάλετε από το τηγάνι, αφήνετε να σταθεροποιηθούν πάνω σε ένα πιάτο που έχει στασιμοποιηθεί με χαρτί κουζίνας.

    Για τη σάλτσα κάστανο, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει γυαλάδα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κάστανα και σοτάρετε για ένα λεπτό πριν προσθέσετε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε την πελτέ ντομάτα και τον ζωμό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και ρίχνετε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει πιο πηχτή.

    Τελικά, πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε τα κεφτεδάκια μαζί με τη θαυμάσια σάλτσα κάστανο. Οι γλυκές και αρωματικές νότες αυτής της συνταγής θα σας ενθουσιάσουν και θα κάνουν αυτό το πιάτο απολαυστικό για οποιαδήποτε περίσταση.

    Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλες τις νοικοκυρές που επιθυμούν να προετοιμάσουν κάτι νόστιμο και μοναδικό. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας με τις γαστρονομικές ικανότητές σας!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα