9 Μαΐου 2024

    Ενίσχυση των απογευματινών χειρουργείων: Η επανάσταση στον τομέα της υγείας

    Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι οι φόβοι που εκδηλώνονται σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) είναι υπερβολικοί και αβάσιμοι. Σε μια επίσκεψη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα νοσοκομεία στην Ελλάδα ήδη ξεκίνησαν να πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία, αντιδρώντας έτσι στις ανάγκες της κοινωνίας.

    Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις και οι εντυπώσεις που προκαλεί η εισαγωγή των απογευματινών χειρουργείων είναι υπερβολικές. Υπογράμμισε ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να επιλέξει την εργασία αυτής της ώρας, αλλά οι επιλογές παραμένουν στους ίδιους. Το υπουργείο Υγείας θέλει να διασφαλίσει την ελευθερία επιλογής και να επιτρέπει τα απογευματινά χειρουργεία όπου οι επαγγελματίες του χώρου το επιθυμούν, επισημαίνοντας την αύξηση της συμμετοχής και των νοσοκομείων που πραγματοποιούν τέτοιες επεμβάσεις.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μέσα σε λίγους μήνες, το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα πραγματοποιεί απογευματινά χειρουργεία. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να μειώσει τους χρόνους αναμονής και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους ασθενείς. Ο υπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και τις θετικές επιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί στο ΚΑΤ.

    Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε επίσης τον ρόλο των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα ενός ιδιωτικού νοσοκομείου. Επίσης, επισήμανε ότι το κόστος των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία είναι χαμηλότερο από αυτό των ιδιωτικών νοσοκομείων. Με την επέκταση αυτής της δυνατότητας, το ΕΣΥ προσφέρει προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αποτελεσματική λειτουργία του.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα