27 Απριλίου 2024

    Νέα απόλαυση με φριτάτα φουσκωτή με σπανάκι και πιπεριές”

    Υλικά:
    – 5 μεγάλα αυγά
    – 300 γρ. τυρί cottage, με χαμηλά λιπαρά
    – 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
    – 15 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    – 225 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
    – 2 ψητές κόκκινες πιπεριές (όχι σε λάδι), κομμένες σε λωρίδες
    – 100 γρ. ντοματίνια ή ντομάτα

    Εκτέλεση:
    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και στρώστε μια φόρμα με λαδόκολλα.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το τυρί cottage, το σκόρδο, τη μισή παρμεζάνα, το σπανάκι και τις πιπεριές.
    3. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και προσθέστε τις ντομάτες.
    4. Πασπαλίστε την επιφάνεια με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
    5. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να φουσκώνει.
    6. Απολαύστε τη φουσκωτή φριτάτα με πολύχρωμες νότες από το σαφράν του σπανακιού και την πικάντικη γεύση των πιπεριών.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα