9 Μαΐου 2024

    «Η Τελευταία Παμπ» και «Υπέροχες Μέρες»: Μια αναζήτηση για την απλότητα και την ομορφία της ζωής

    Το πρόγραμμα των προβολών στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο συνεχίζεται με δύο εξαιρετικές ταινίες, το «Υπέροχες Μέρες» και την «Η Τελευταία Παμπ», από την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

    Η ταινία «Η Τελευταία Παμπ» αποτελεί μια αξέχαστη ιστορία ψυχικού μεγαλείου και αξιοπρέπειας. Μέσα από την πραγματευόμενη θεματολογία της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων, αυτή η ταινία αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του σκηνοθέτη και τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η κινηματογραφική τέχνη.

    Από την άλλη, η ταινία «Υπέροχες Μέρες», του γνωστού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς, μας ταξιδεύει στην καθημερινότητα ενός άνθρωπου που απολαμβάνει την απλότητα της ζωής του. Αυτή η ταινία μας δείχνει ότι η πραγματική ευτυχία βρίσκεται στις μικρές στιγμές και στα απλά πράγματα, προκαλώντας μια αίσθηση αναζήτησης και ανακάλυψης της ομορφιάς στην καθημερινότητά μας.

    Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 έως και το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 19:00 με την ταινία «Υπέροχες Μέρες» και στις 21:15 με την ταινία «Η Τελευταία Παμπ». Συνεχίζονται από τη Δευτέρα 18 έως και την Τετάρτη 20 Μαρτίου με αντίστροφη σειρά προβολής.

    Η γενική είσοδος για τις προβολές είναι 5 ευρώ.

    Η ταινία «Η Τελευταία Παμπ» μας μεταφέρει στο «Old Oak», την τελευταία παμπ που απομένει σε μια κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων. Ο ιδιοκτήτης της παμπ, ο TJ Ballantyne (Dave Turner), παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή, ενώ η ζωή του περιπλέκεται με την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Σε αυτό το περιβάλλον, μια απρόσμενη φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στον TJ και μια νεαρή Σύρια, την Yara (Ebla Mari). Θα βρουν τρόπο να κατανοήσουν οι δύο κοινότητες η μία την άλλη;

    Τέλος, ο 87χρονος Κεν Λόουτς αποχαιρετά το σινεμά με μια τελευταία πρόσκληση για συντροφικότητα και αλληλεγγύη, μέσα από την «Τελευταία Παμπ». Με ένα απλό και κατανοητό δράμα, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μας αγγίξει και να μας προβληματίσει για την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

    Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
    Πρωταγωνιστούν: Ντέιβ Τέρνερ, Έμπια Μάρι
    Διάρκεια: 113 λεπτά
    Καταλληλότητα: Άνω των 12 ετών

    Ανακαλύψτε τον κόσμο της απλότητας και της ομορφίας μέσα από αυτές τις δύο εκπληκτικές ταινίες. Μην χάσετε το πρόγραμμα προβολών από την Πέμπτη 14 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα